Tenisul, sportul care îți protejează inima. Explicații

Angela Sabău |
Data publicării:
Sportul menține oasele sănătoase
Sportul menține oasele sănătoase

Tenisul pare a fi unul din cele mai recomandate sporturi, pentru menținerea sănătății inimii. Și înotul sau aerobicul are efecte bune, însă fotbalul sau aergarea nu par să confere cele mai multe beneficii.

O echipă de cercetători europeni și australieni s-a uitat la marile studii britanice și scoțiene de sănătate pentru a vedea dacă anumite forme de activitate au avut beneficii mai mari decât altele. Ei au examinat asocierea a șase tipuri diferite de exerciții fizice, cu riscul decesului din diferite cauze și decesul cauzat de bolile cardiovasculare. Studiul a inclus 80.306 de persoane, dintre care 54% au fost femei, scrie Harvard Healt Publishing.

Participanții, cu vârsta cuprinsă între 30 și 98 de ani, au fost urmăriți în medie nouă ani. În această perioadă, 8.790 au decedat, 1.909 din cauze cardiovasculare.

Cercetătorii au constatat că sporturile cu rachete (tenisul) au fost asociate cu cea mai mică reducere (47%) a riscului de a muri , urmată de înot (28%), aerobic (27%) și ciclism (15%).

Fotbalul și alergarea, beneficii minime

Celelalte două activități considerate, alergarea și fotbalul nu au fost asociate cu o scădere semnificativă a riscului. Ei au descoperit, de asemenea, reduceri semnificative ale mortalității cardiovasculare pentru sporturile cu rachete (56%), înotul (41%) și aerobicul (36%), nu pentru ciclism, alergare sau fotbal. (Tenisul, înotul și aerobicul implică atât partea superioară a corpului, cât și cea inferioară, în exerciții viguroase, ceea ce face ca inima să muncească mai mult.)

Datele au aratat că, indiferent de participanții la activități, cu cât  mai des au exersat, cu atât riscul lor de deces a scăzut.

Acest studiu, publicat de către British Journal of Sports Medicine, nu a analizat mersul pe jos, care ce s-a dovedit a reduce riscul bolilor cardiovasculare și al altor afecțiuni cronice.

Cu toate acestea, indică faptul că sporturile cu rachete, care sunt mai puțin studiate, pot avea, de asemenea, beneficii semnificative. Nu e niciodată târziu să înveți să joc tenis.

Articolul integral poate fi găsit AICI. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel