Tensiune arterială, colesterol: beneficiile consumului de lămâie și lime

Adisa Codruț |
Data publicării:
Consumul de lămâie și lime are efecte benefice pentru organism   FOTO: pexels.com
Consumul de lămâie și lime are efecte benefice pentru organism FOTO: pexels.com

Consumul de lămâie și lime are avantaje asupra corpului prin scăderea tensiunii arteriale și îmbunătățirea colesterolului, dar vă scapă și de bacterii.

Tensiune arterială, colesterol. Consumul de lămâie și lime vine cu o serie de avantaje: de la păstrarea ridurilor departe, dezvoltarea bebelușului în uter, scăderea tensiunii arteriale până la îndepăratarea insectelor, informează webmd.

Iată alte întrebuințări, potrivit sursei citate:

1. Fără riduri - vitamina C, cunoscută sub numele de acid ascorbic, nu poate fi creată de corp, așa că trebuie să o obțineți din mâncare. Ajută la obținerea colagenului, care vă păstrează pielea elastică. Fără suficient colagen, apar riduri.

2. Energie - tiamina (B1) și riboflavina, parte a unui grup de vitamine numite complex B, transformă alimentele în energia de care aveți nevoie. Ajută celulele din corpul vostru să crească și să-și facă treaba. Doar o lămâie sau o lime de dimensiuni medii vă oferă o mică parte din ceea ce aveți nevoie în fiecare zi.

3. Antioxidanți - vitamina C, flavonoidele, acizii fenolici, uleiurile esențiale și cumarinele – antioxidanți - se găsesc în cantități mari în lămâi și limes. Antioxidanții "luptă" cu radicalii liberi care dăunează celulelor și duc la boli și alte probleme de sănătate.

4. Ajută fătul să crească - au o cantitate mică de vitamină B numită acid folic sau acid folic. Îi ajută pe cei mici să se formeze în uter. Celulele o folosesc pentru a diviza pentru a face mai multe celule. De asemenea, creează material genetic în ambele corpuri, care le spune celulelor copilului cum să își construiască corpul.

5. Ucid bacteriile - ajută la uciderea bacteriilor de Salmonella de pe unele alimente sau de pe masa de bucătărie; iar asta ar putea fi diferența dintre o seară plăcută și o noapte foarte lungă.

6. Scad tensiunea arterială - atât sucul, cât și coaja de lămâi sau lime – susțin cei de la webmd – ajută la scăderea tensiunii arteriale, însă discutați cu medicul dacă luați medicamente pentru tensiunea arterială sau alte medicamente. Citricele pot interfera cu ele. Nu ajustați niciodată medicamentele decât dacă vă spune doctorul.

7. Crește energia creierului - lămâile și lime au substanțe chimice speciale care pot menține celulele creierului departe de substanțele toxice din organism. Și pentru că protejează împotriva distrugerii și inflamației celulelor, aceste citrice ar ajuta la prevenirea bolilor de creier cum ar fi boala Parkinson și Alzheimer.

8. Îmbunătățirea colesterolului - un amestec zilnic de usturoi și suc de lămâie ar putea fi o veste bună pentru persoanele cu un nivel ridicat de colesterol.

9. Slăbit - polifenolii, un tip special de antioxidant găsit în lămâi și lime, pot ajuta la menținerea greutății. Oamenii de știință cred că aceste substanțe schimba modul în care corpul vostru procesează grăsimea și îmbunătățește răspunsul la insulină. El își bazează cercetările pe teste făcute pe rozătoare, nu pe oameni.

9. Previn pietrele la rinichi - pietrele la rinichi se formează atunci când mineralele din corpul vostru se adună. Substanțele numite citrați din lămâi, lime și alte fructe citrice pot ajuta la stoparea acestei acumulări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel