TERIPARATIDUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

TERIPARATIDUM - prospect. Acțiune: hormon paratiroidian uman recombinant; efect hipercalcemiant.

TERIPARATIDUM - prospect

Denumire comercială: FORSTEO

Forma: soluție injectabilă

Indicații: tratament osteoporozei la femeile în postmenopauză şi la bărbaţi cu risc crescut de fractură. Tratamentul osteoporozei asociate tratamentul sistemic susţinut cu glucocorticoizi, la femei şi bărbaţi cu risc crescut de fractură.

Contraindicații: insuficiență renală severă. Nu trebuie folosit la copii sau la adulţii tineri cu epifize deschise. Hipersensibilitate. Hipercalcemie preexistentă. Boală osoasă metabolică, alta decât osteoporoza primară (inclusiv hiperparatiroidia şi boala Paget a oaselor). Creşteri neexplicate ale fosfatazei alcaline. Radioterapie scheletală anterioară. Pacienţi cu tumori maligne osoase sau metastaze osoase. Litiază renală/urinară activă sau recentă. Sarcină sau alăptare.

Atenție: La pacienţii normocalcemici, s-au observat creşteri uşoare şi tranzitorii ale calcemiei, care atinge maximum la 4-6 ore şi revine la valorile iniţiale la 16-24 ore după fiecare doză. În cursul terapiei nu este necesară monitorizarea de rutină a calciului. În consecinţă, dacă de la pacient se recoltează orice fel de probe de sânge, acest lucru trebuie făcut după cel puţin 16 ore de la injecţia cea mai recentă. Creşte concentraţiile serice ale
acidului uric. Prudenţă la pacienţii cu deficit renal moderat.

Reacții adverse: Oboseală, durere toracică, astenie, ameţeli, cefalee, depresie, durere sciatică, dureri musculare, dureri ale membrelor, palpitaţii, dispnee, greaţă, vărsături, hernie hiatală, boală de reflux gastro-esofagian, hipercolesterolemie, hipotersiune, hipersudoraţie, evenimente uşoare şi tranzitorii la locul injectării (durere, edem, eritem, echimoză localizată, prurit şi sângerări minore).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel