THIAMAZOLUM - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

THIAMAZOLUM - prospect. Acțiune: antitiroidian derivat de tiouree; blochează formarea hormonilor tiroidieni, prin inhibarea tiroid-peroxidazei.

 

 

THIAMAZOLUM - prospect

Denumire comercială: THYROZOL

Forma: comprimate filmate

Indicații: tratamentul hipertiroidiei (conservator, preoperator, anterior terapiei cu iod radioactiv). Tratamentul profilactic al hipertiroidiei latente, al guşei hipertiroidizate sau în cazurile cu hipertiroidie în antecedente, înainte de expunerea la iod.

Contraindicații: hipersensibilitate cunoscută la tiamazol sau la tionamide. Afectări în antecedente ale măduvei osoase după carbimazol sau tiamazol.

Atenție: Atenţie în caz de reacţii alergice cutanate precoce. Guşile voluminoase care determină compresiuni asupra traheei se tratează cu tiamazol doar pe o durată scurtă (în combinaţie cu levotiroxină). Deficitul de iod creşte răspunsul la tiamazol, excesul de iod îl scade. Doze minime (până la 10 mg tiamazol/zi) în perioada de alăptare.

Reacții adverse: alergii cutanate (prurit, exantem, urticarie), febră medicamentoasă, hipogeuzie, agranulocitoză, artrită, icter (colestatic), hepatită toxică, limfadenopatie generalizată, edem acut al glandelor salivare, trombocitopenie, neurită, polineuropatii, LED, hipotiroidism clinic sau subclinic, mărire a guşei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel