Tonul în ulei versus tonul în apă. Diferențe și beneficii

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Tonul este pescuit în peste 70 de țări din întreaga lume. Conform Grant Island Sea Grant, America este unul dintre cei mai mari consumatori de ton. Statele Unite folosesc peste 31 la sută din cantitatea totală de ton prins din întreaga lume. Atât tonul conservă în ulei, cât și tonul conservă în apă sunt un plus de proteină, nu au carbohidrați și pot fi parte a unei diete sănătoase.

Potrivit Departamentului Agriculturii din Statele Unite, există 109 calorii într-o porție de ton în apă. Tonul în ulei furnizează mai multe calorii, undeva la 158 pe porție. Ambele tipuri sunt considerate alegeri moderate de calorii, conform Food and Drug Administration, constituind doar 5 până la 8 la sută dintr-o dietă de 2.000 de calorii, notează Livestrong

Grasime
Tonul în apă are 2,5 grame de grăsime pe porție, în timp ce tonul în ulei are 6,8 grame de grăsime. Uleiul folosit în tonul la conservă contribuie cu aproximativ 4 grame de grăsime, dintre care 1 este grăsime saturată. De asemenea, conține aproximativ 2,5 grame de grăsimi polinesaturate și monoinsaturate. Potrivit American Heart Association, s-a demonstrat că grăsimile nesaturate ajută la scăderea nivelului de colesterol și la scăderea riscului de boli de inimă.

Carbohidrați
Tonul este considerat un aliment fără carbohidrați. Atât tonul ambalat în ulei, cât și tonul în apă nu conțin zaharuri și fibre. Carbohidrații sunt surse importante de energie și sunt necesare pentru ca organismul să funcționeze corect. Asigurați-vă că includeți surse de carbohidrați în dietă pentru a vă menține sănătos. Alimentele bogate în carbohidrați includ fructe și cereale integrale.

Proteină
O porție de ton, indiferent că este în ulei sau apă, oferă aproximativ 20 de grame de proteine. Proteina găsită în ton este considerată a fi o sursă completă de proteine. Proteinele complete furnizează toți aminoacizii esențiali necesari pentru ca organismul să funcționeze corect, în conformitate cu Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor. În timp ce nevoile de proteine variază în funcție de vârstă, sex și nivel de activitate, aportul zilnic de proteine recomandat este de aproximativ 46 până la 56 de grame pe zi pentru bărbații și femeile cu vârsta peste 19 ani. Aceasta înseamnă că o porție de ton poate satisface aproape jumătate din necesarul dvs. zilnic de proteine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel