Tonul în ulei versus tonul în apă. Diferențe și beneficii

Tonul este pescuit în peste 70 de țări din întreaga lume. Conform Grant Island Sea Grant, America este unul dintre cei mai mari consumatori de ton. Statele Unite folosesc peste 31 la sută din cantitatea...
Potrivit Departamentului Agriculturii din Statele Unite, există 109 calorii într-o porție de ton în apă. Tonul în ulei furnizează mai multe calorii, undeva la 158 pe porție. Ambele tipuri sunt considerate alegeri moderate de calorii, conform Food and Drug Administration, constituind doar 5 până la 8 la sută dintr-o dietă de 2.000 de calorii, notează Livestrong.
Grasime
Tonul în apă are 2,5 grame de grăsime pe porție, în timp ce tonul în ulei are 6,8 grame de grăsime. Uleiul folosit în tonul la conservă contribuie cu aproximativ 4 grame de grăsime, dintre care 1 este grăsime saturată. De asemenea, conține aproximativ 2,5 grame de grăsimi polinesaturate și monoinsaturate. Potrivit American Heart Association, s-a demonstrat că grăsimile nesaturate ajută la scăderea nivelului de colesterol și la scăderea riscului de boli de inimă.
Carbohidrați
Tonul este considerat un aliment fără carbohidrați. Atât tonul ambalat în ulei, cât și tonul în apă nu conțin zaharuri și fibre. Carbohidrații sunt surse importante de energie și sunt necesare pentru ca organismul să funcționeze corect. Asigurați-vă că includeți surse de carbohidrați în dietă pentru a vă menține sănătos. Alimentele bogate în carbohidrați includ fructe și cereale integrale.
Proteină
O porție de ton, indiferent că este în ulei sau apă, oferă aproximativ 20 de grame de proteine. Proteina găsită în ton este considerată a fi o sursă completă de proteine. Proteinele complete furnizează toți aminoacizii esențiali necesari pentru ca organismul să funcționeze corect, în conformitate cu Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor. În timp ce nevoile de proteine variază în funcție de vârstă, sex și nivel de activitate, aportul zilnic de proteine recomandat este de aproximativ 46 până la 56 de grame pe zi pentru bărbații și femeile cu vârsta peste 19 ani. Aceasta înseamnă că o porție de ton poate satisface aproape jumătate din necesarul dvs. zilnic de proteine.
-
Boala arterială periferică, semnal de alarmă pentru inimă și creier01.09.2025, 19:56
-
-
-
-
De ce se răspândește cancerul. Cum apar metastazele pulmonare01.09.2025, 13:43
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Ce să mănânci pentru a-ți îmbunătăți sănătatea digestivă după 50 de ani. Alimentele care îți protejează stomacul și flora intestinală
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
De ce să nu mai măcânci pâine albă cu mezeluri, cârnați sau sarmale
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
Dieta pe care o urmează medicii! Slăbești rapid și îți protejezi inima
Ce băuturi trebuie să eviți pe caniculă. Uite cu ce le înlocuiești. Adevărul despre apă
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Apa detoxifiantă după sărbători. Curăță ficatul și topește grăsimea. Multe femei adoră această rețetă
Legătura ascunsă dintre intestin și anxietate. Dieta care îți calmează creierul
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
Vegan, vegetarian sau omnivor: care dietă îți protejează microbiomul. O alegere care îți poate schimba sănătatea
Nu mai mânca asta! 5 alimente pe care medicii le evită cu orice preț
Crezi că mănânci sănătos? S-ar putea să te înșeli. Nu mai consuma aceste alimente! Medicii trag un semnal de alarmă!
Ce se întâmplă dacă mănânci puiul cu tot cu piele? Adevărul te va surprinde
Ce se întâmplă dacă mănânci cozonac imediat după o masă copioasă
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ce să nu adaugi niciodată în salate. Transformi o masă sănătoasă în bombă calorică
Cum să slăbești cu ciorbă. Mihaela Bilic dezvăluie trucul: Nimic nu satură mai bine! E ieftină, umple stomacul
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.