Tonul în ulei versus tonul în apă. Diferențe și beneficii
Tonul este pescuit în peste 70 de țări din întreaga lume. Conform Grant Island Sea Grant, America este unul dintre cei mai mari consumatori de ton. Statele Unite folosesc peste 31 la sută din cantitatea...
Potrivit Departamentului Agriculturii din Statele Unite, există 109 calorii într-o porție de ton în apă. Tonul în ulei furnizează mai multe calorii, undeva la 158 pe porție. Ambele tipuri sunt considerate alegeri moderate de calorii, conform Food and Drug Administration, constituind doar 5 până la 8 la sută dintr-o dietă de 2.000 de calorii, notează Livestrong.
Grasime
Tonul în apă are 2,5 grame de grăsime pe porție, în timp ce tonul în ulei are 6,8 grame de grăsime. Uleiul folosit în tonul la conservă contribuie cu aproximativ 4 grame de grăsime, dintre care 1 este grăsime saturată. De asemenea, conține aproximativ 2,5 grame de grăsimi polinesaturate și monoinsaturate. Potrivit American Heart Association, s-a demonstrat că grăsimile nesaturate ajută la scăderea nivelului de colesterol și la scăderea riscului de boli de inimă.
Carbohidrați
Tonul este considerat un aliment fără carbohidrați. Atât tonul ambalat în ulei, cât și tonul în apă nu conțin zaharuri și fibre. Carbohidrații sunt surse importante de energie și sunt necesare pentru ca organismul să funcționeze corect. Asigurați-vă că includeți surse de carbohidrați în dietă pentru a vă menține sănătos. Alimentele bogate în carbohidrați includ fructe și cereale integrale.
Proteină
O porție de ton, indiferent că este în ulei sau apă, oferă aproximativ 20 de grame de proteine. Proteina găsită în ton este considerată a fi o sursă completă de proteine. Proteinele complete furnizează toți aminoacizii esențiali necesari pentru ca organismul să funcționeze corect, în conformitate cu Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor. În timp ce nevoile de proteine variază în funcție de vârstă, sex și nivel de activitate, aportul zilnic de proteine recomandat este de aproximativ 46 până la 56 de grame pe zi pentru bărbații și femeile cu vârsta peste 19 ani. Aceasta înseamnă că o porție de ton poate satisface aproape jumătate din necesarul dvs. zilnic de proteine.
-
-
-
Suplimentul care "reîntinerește" celulele imunitare în doar 4 săptămâni06.11.2025, 20:56
-
-
Dieta pentru colonoscopie: ce să mănânci 3 zile înainte, în ziua procedurii și după. Evită aceste greșeli dacă vrei să nu ai dureri
Adevărul despre micul dejun. Mitul care a rezistat zeci de ani, spulberat de știință
Fructele care ard grăsimea la menopauză și reduc pofta de dulce
Superalimente pe care trebuie să le mănânci în fiecare zi. Mâncăruri esențiale pentru energie și vitalitate
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Crezi că mănânci corect? Adevărul cutremurător despre dieta sănătoasă care îți poate distruge inima
Slăbești fără să-ți dai seama: 5 trucuri psihologice care păcălesc creierul
5 trucuri psihologice care păcălesc creierul să slăbească fără să îți dai seama.
Acest medicament vechi prelungește viața. Medicii sunt uimiți de rezultate. Adio dietă!
Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
10 alimente care scad glicemia în mod natural. Un fruct banal ține diabetul sub control
Alimentele care reduc inflamația în două săptămâni. Medicii le recomandă
Aceaste alimente reduc inflamația în două săptămâni, spun medicii.
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
Ai fost mințit! Acest aliment pe care îl consumi zilnic îți face mai mult rău decât zahărul
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
Bărbați vs. femei: cine ar trebui să mănânce mai mulți carbohidrați dimineața. Alegerea corectă, bazată pe știință
Ce să mănânci când ai gastrită? 7 alimente care îți salvează stomacul
Ai dureri de stomac și senzație de arsură? Nu mai ignora semnalele. Ce alimente îți pot salva stomacul și pe care trebuie să le eviți.
Dieta care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Cum să controlezi tensiunea arterială prin alegeri alimentare inteligente.
Fructele de vară care țin glicemia sub control
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
