Trei frați pătați, planta cu beneficii pentru piele. Estompează roșeața și petele pigmentare

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
trei frati patati - FOTO: Freepik@shawnccf
trei frati patati - FOTO: Freepik@shawnccf

Trei frați pătați, planta folosită de mii de ani în medicină, are multiple beneficii.

Trei frați pătați ajută la ameliorarea mai multor simptome ale diferilor afecțiuni. Extractul de trei frați pătați este benefic și pentru a trata afecțiunile pielii, calmează roșeața și inflamația și îmbunătățește textura pielii.

Trei frați pătați, beneficii

În mod tradițional, planta de trei frați pătați a fost utilizată pentru a trata epilepsia, astmul și o varietate de alte afecțiuni, iar florile au fost considerate a fi cordiale și benefice în bolile de inimă.

Întreaga plantă, inclusiv florile și frunzele, sunt utilizate pentru medicamente. Extractul de trei frați pătați este bogat în flavonoide, care sunt antioxidanți puternici. Aceste molecule se luptă pentru radicalii liberi dăunători care pot deteriora celulele și pot duce la inflamație. Extractul de trei frați pătați conține, de asemenea, triterpenoide, despre care se știe că au activitate antiinflamatorie.

Aceste proprietăți îl fac un ingredient ideal pentru produsele care sunt concepute pentru a calmă și calmă pielea. Extractul de trei frați pătați a fost dovedit a fi eficient în reducerea roșeții și a inflamației într-o serie de studii. Într-un studiu, extractul de trei frați pătați a fost aplicat local pe pielea de șobolani timp de patru săptămâni. Șobolanii care au primit extractul de trei frați pătați au avut o inflamație semnificativ mai mică decât grupul de control, notează Healthy Huemans.

Vezi și: Sindromul de anorexie cașexie. Cancerele care afectează pofta de mâncare. Georgescu: Carnea se topește și se transformă în apă. Tumora dă o adevărată FURTUNĂ metabolică

Trei frați pătați, beneficii pentru piele piele

Dermatologii spun că există motive întemeiate să credem că această floare comună are beneficii pentru piele - de la vindecarea rănilor la anti-îmbătrânire.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că extractul de trei frați pătați poate fi un tratament util pentru afecţiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi eczemele şi psoriazisul.

Extractul de trei frați pătați are un efect calmant, de vindecare, antioxidant, și are proprietăți anti-inflamatorii, ceea ce îl face un ingredient popular în îngrijirea pielii.

Extractul de trei frați pătați poate oferi beneficii pentru:

- acnee

- împotriva radicalilor liberi

- vindecarea rănilor

- eczemă

- hiperpigmentare

- inflamare

- roșeață

Vezi și: Protejează-ți părul de frig cu trei remedii minune. Le poți face rapid acasă

Extractul de trei frați pătați estompează roșeața și hiperpigmentarea

În plus față de proprietățile sale antiinflamatorii, extractul de viola tricolor poate ajuta, de asemenea, să se estompeze roșeața și hiperpigmentarea. Hiperpigmentarea este întunecarea unei zone a pielii datorită creșterii producției de melanină. Acesta poate fi cauzată de daunele solare, inflamație, sau dezechilibre hormonale. Extractul de trei frați pătați poate ajuta la iluminarea petelor întunecate și uniformizarea tonusului pielii

Extractul de trei frați pătați hidratează pielea

Extractul de trei frați pătați acționează asupra pielii precum un umectant natural, ceea ce înseamnă că ajută pielea să rețină umiditatea. Pielea uscată poate duce la o serie de probleme, cum ar fi mâncărime, roșeață și exfoliere. Prin menținerea pielii hidratate, extractul de trei frați pătați poate ajuta la prevenirea acestor probleme.

Extractul de trei frați pătați, efect pentru vindecarea rănilor

Extractul de trei frați pătați, de asemenea, s-a dovedit a fi eficient pentru a promova vindecarea rănilor. Într-un studiu pe șobolani, cei care au primit extract de trei frați pătați topic  care au avut răni, s-au vindecat mai repede decât la grupul de control. Flavonoide și triterpenoide din extractul de trei frați pătați sunt considerate a fi responsabile pentru proprietățile sale de vindecare a rănilor.

Vezi și: Cum scapi de greață dacă faci chimioterapie. Trucurile pe care sigur nu le-ai știut. De ce să NU mai mănânci în bucătărie

Extractul de trei frați pătați, rol antioxidant

Un alt beneficiu al extractului de trei frați pătați este activitatea sa antioxidantă. Antioxidanții curăță radicalii liberi dăunători care pot deteriora celulele și pot duce la inflamație. Flavonoidele din extractul de trei frați pătați sunt antioxidanţi deosebit de puternici.

Extractul de trei frați pătați previne apariția ridurilor

Extractul de trei frați pătați s-a fost dovedit a avea proprietăţi anti-imbatranire într-o serie de studii. Un studiu a constatat că ar putea ajuta la creșterea producției de colagen și la prevenirea descompunerii colagenului. Colagenul este o proteină care conferă pielii structura și elasticitatea sa. Prin conservarea colagenului, extractul de trei frați pătați are beneficiile asupra pielii și poate ajuta pentru a menține pielea sănătoasă și elastică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel