Protejează-ți părul de frig cu trei remedii minune. Le poți face rapid acasă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Protejează-ți părul de frig cu trei remedii minune. Foto: Freepick@Racool_studio
Protejează-ți părul de frig cu trei remedii minune. Foto: Freepick@Racool_studio

Protejează-ți părul de frig cu câteva produse din cămară, din care poți face diferite măști eficiente.

Iarna, parul are nevoie de îngrijire specială, ca să nu se rupă și să se deterioreze. Este ușor să faci asta dacă folosești, în mod regulat, produse naturale, pe care le ai deja în cămară.

Nu trebuie să cheltuiești mulți bani sau să ajungi des la un salon de înfrumusețare pentru a avea un păr frumos, deoarece produsele naturale din cămară pot fi foarte eficiente. 

Scrub de corp. Cum îl faci acasă din trei ingrediente. Este eficient și ieftin

Azi vom vorbi despre trei remedii eficiente, care vor ajuta părul să-și mențină strălucirea și volumul în sezonul rece. 

Cum să-ți revigorezi părul? 

Sezonul rece, duritatea apei și echilibrul greșit de umiditate și proteine ​​pot priva părul de frumusețe și putere. O combinație de sare de mare, ulei de lemn de santal și apă curată te va ajută să-l revigorezi.

Spray-ul obținut din cele trei ingrediente de mai sus trebuie pulverizat pe scalp. Apa sărată întărește rădăcinile, în timp ce uleiul de santal crește producția de hormoni, care aduc foliculii într-o fază activă de creștere. Ca bonus, vei obține și un miros foarte plăcut, datorită uleiul din lemn de santal.

Reţeta, pas cu pas

Adaugă o jumătate de lingură de sare de mare, 15 picături de ulei esențial de lemn de santal și o jumătate de pahar de apă într-o sticlă cu pulverizare. Agită bine, aplică pe păr și bucură-te de rezultat.

Oja va rezista mai mult dacă urmezi acești pași. Manichiura va fi impecabilă

Cum să redai strălucire părului?

Protejează-ți părul de frig cu aloe vera. Aloe vera este un produs care are proprietăți antibacteriene, antivirale și antifungice, făcându-l ingredientul perfect în rutina zilnică de frumusețe. Face minuni pe părul tern. Acest lucru se datorează faptului că umectanții de aloe vera pătrund în firul de păr, restabilind umiditatea șuvițelor uscate. În plus, saponinele sale sigilează cuticula, iar părul  începe să reflecte lumina, având o strălucire plăcută. 

Modul de preparare

Se toarnă o jumătate de pahar de gel de aloe vera și o jumătate de pahar cu apă într-o sticlă cu pulverizator. Agită bine și pulverizează soluția obținută pe părul umed.

Sprâncenele, ce rol au. Ce înseamnă când acestea cad. În cât timp se regenerează

Cum să vindeci părul fragil 

Uleiul de migdale ajută reținerea umidității și promovează creșterea părului. Vitaminele E și B-7 conținute în uleiul de migdale întăresc părul la rădăcini, prevenind fragilitatea. La rândul lor, acizii linoleic și oleic hidratează în profunzime.

Reţeta

Adaugă o jumătate de cană de ulei de migdale și o cană de apă într-o sticlă de pulverizare. Agită și pulverizează soluția pe scalpul și părul uscat.

De asemenea, nu uita că migdalele au zeci de beneficii. Sunt potrivite pentru a fi incluse în orice gustare, dar și în mesele principale. Migdalele reprezintă o alegere hrănitoare și sănătoasă. 

Masca cu efect natural de lifting care te va cuceri. Iată cum se pregătește acasă

Migdalele contribuie la menținerea sănătății pielii și o protejează de poluare și de alți factori nocivi. Includerea migdalelor în alimentația zilnică te va ajuta să ai o piele catifelată, fermă și netedă, pe termen lung. Poți folosi un ulei de migdale, pe care îl poți aplica direct pe piele. 

Grăsimile monosaturate din migdale, alături de antioxidanții naturali, te vor ajuta să-ți protejezi sănătatea inimii și să reduci riscul afecțiunilor specifice. 

Cantitatea mare de fibre din migdalele este benefică pentru protejarea sănătății sistemului digestiv, întrucât elimină toate reziduurile acumulate în tractul digestiv.  

Sucul care topește grăsimea de pe burtă și elimină pietrele la rinichi. Îl poți bea oricând pe timpul zilei

Migdalele sunt bogate în vitaminele B1, B2 și B6, compuși care pot influența într-un mod pozitiv sistemul nervos. De asemenea, calciul, potasiul și magneziul ce se află în compoziția acestui aliment vor contribui la susținerea unei bune funcționări a nervilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel