Trei lucruri pe care nu trebuie să le faci NICIODATĂ imediat după ce mănânci

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:


Iată trei lucruri pe care ar trebui să eviți să le faci imediat după masă.

 

1. Periajul dinților după anumite alimente

Consumul alimentelor bogate în carbohidrați și zaharuri precum sucuri, pâine, prăjituri, etc. face ca anumite bacterii să se formeze în gură, potrivit Clinicii Mayo. Acest tip de bacterii atacă smalțul dinților, astfel încât periajul imediat după consumarea acestor tipuri de alimente poate ajuta la prevenirea acumulării acestei bacterii.

Dar este bine să evitați să vă spălați pe dinți imediat după ce ați mâncat alimente acide, precul vinul sau citricele. În acest caz, există o fereastră de 30 de minute post-mâncare când ar trebui să evitați să vă spălați pe dinți, deoarece poate deteriora smalțul în starea sa deja slăbită (și, din păcate, smalțul nostru nu se reface). În schimb, periați-vă dinții înaintea alimentelor acide și beți un pahar cu apă pentru a ajuta la spălarea acizilor din gură.

2. Mesele chiar înainte de culcare

Potrivit experților de la Clinica Mayo, ar trebui să aștepți cel puțin trei ore după masă (gustări incluse) înainte de a te culca. De ce? Digestia ar trebui să aibă loc în timp ce ești vertical, nu orizontal.

Când mâncăm, mâncarea stă în stomacul nostru ca o unitate de depozitare pe termen scurt. Și dacă ne culcăm, nu mai avem gravitație în favoarea noastră pentru a ajuta mâncarea și acidul din stomac să continue să meargă în jos. În schimb, este mai ușor pentru alimentele și acid să revină în esofag, și atunci, ai arsuri la stomac.

3. Exerciții fizice

Sfaturile mamei de a rămâne în afara piscinei după masă par să fie solide, dar nu pentru motivele la care ne-am gândit inițial. Vechea gândire a fost că procesul de digestie necesită sânge, ceea ce vă poate face să vă simțiți obosiți și riscați să vă înecați. În timp ce da, digestia necesită sânge să funcționeze corect, există suficiente pentru ca organismul să poată digera o masă, potrivit Clinicii Mayo.

Totuși, exercițiile fizice sau activitatea excesivă după masă nu este o idee bună, însă, dacă doriți să evitați un probleme digestive sau crampe musculare. Dacă mâncați o masă mare, așteptați trei până la patru ore înainte de a face efort. Dacă aveți o gustare sau o masă mică, așteptați una până la două ore.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel