Trezirea cu o oră mai devreme scade riscul de depresie

Angela Sabău |
Data publicării:
Trezitul de dimineață
Trezitul de dimineață

Cercetătorii au descoperit că trezirea cu o oră mai devreme ar reduce riscul unei afecțiuni psihice.

O zicală spune că cine se culcă devreme, se trezește sănătos, bogat și înțelept. Cercetările recente susțin prima parte, sugerând că persoanele care se trezesc în mod regulat cu o oră mai devreme decât de obicei, fără a dormi mai puțin, ar putea să-și reducă riscul de depresie majoră. Rezultatele au fost publicate online , de către JAMA Psychiatry.

Cercetătorii au analizat date de la aproape 840.000 de persoane din strămoși europeni pentru a căuta variante comune care influențează cronotipul unei persoane sau preferința timpului de somn. Din aceasta, au reușit să-i identifice pe cei care au început să se terzească mai devreme și mai târziu.

În continuare, cercetătorii i-au identificat pe cei cărora le-a fost diagnosticată o tulburare depresivă majoră.

Când au examinat toate aceste informații, cercetătorii au descoperit că persoanele care erau predispuse genetic să se trezească cu o oră mai devreme dimineața, comparativ cu cei care se trezeau mai târziu, aveau un risc de depresie cu 23% mai mic.

Aceste rezultate sunt în concordanță cu un alt mic studiu, care arată o îmbunătățire a scorurilor depresiei la persoanele care au schimbat de fapt ora de culcare și timpul de trezire cu o oră mai devreme decât rutina obișnuită.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel