Trucul simplu care te ajută să ai un somn odihnitor. Nu trebuie să faci absolut nimic înainte de culcare

Monika Baciu |
Data publicării:
trucul simplu care te ajuta sa ai un som n odihnitor -FOTO Freepik@hashmii
trucul simplu care te ajuta sa ai un som n odihnitor -FOTO Freepik@hashmii

Trucul simplu care te ajută să ai un somn odihnitor poate fi pus în practică de oricine. Nici măcar nu trebuie să faci ceva deosebit înainte de a te pune în pat.

Trucul simplu care te ajută să ai un somn odihnitor. O metodă simplă și eficientă pentru a îmbunătăți calitatea somnului a fost dezvăluită de către un medic experimentat.

Cunoscută sub numele de ”metoda de somn 10-3-2-1-0,” această abordare oferă sfaturi practice pentru cei care se luptă să adoarmă sau să aibă un somn odihnitor. Cu pași ușor de urmat, acest ghid explică cum să vă pregătiți pentru o noapte de odihnă de calitate, punând accent pe gestionarea cafeinei, programarea meselor și eliminarea expunerii la lumina albastră a ecranelor.

Cu toate acestea, medicul subliniază că nu toată lumea ar trebui să adopte această metodă și recomandă discutarea cu un specialist medical în caz de îngrijorări legate de somn. Dacă doriți să vă bucurați de un somn mai liniștit și odihnitor, această metodă ar putea fi cheia către o noapte mai bună de odihnă.

Ce este metoda 10-3-2-1-0

Întâmpinarea dificultăților în a adormi poate afecta atât sănătatea fizică, cât și cea mentală, dar există mai mulți pași pe care îi puteți urma pentru a vă îmbunătăți somnul. Fie că este vorba despre schimbarea orei sau dacă aveți dificultăți de ceva vreme, adormirea atunci când nu puteți să o faceți poate fi extrem de stresantă.

Se poate simți ca o luptă între creierul vostru, care vă spune mereu să vă odihniți pentru ziua următoare, și corpul vostru, care pur și simplu nu pare interesat. Din fericire, un medic a împărtășit o metodă de somn care ar putea ajuta pe cei care se aruncă de colo-colo în timpul nopții.

Medicul Jess Andrade, specialist în medicină sportivă în Massachusetts, a lăudat metoda de somn 10-3-2-1-0 pe Instagram.

Vezi și: Vezica biliară, probleme. Constipația, culoarea scaunului, durerile, semnele care îți arată că nu funcționează corect

Ce înseamnă 10

În timp ce cafeaua de la prânz vă poate părea necesară, expertul a recomandat să terminați consumul de cafeină cu aproximativ 10 ore înainte de culcare.

”Băuturile cafeinizate se vor elimina din sânge în jur de 10 ore și vor elimina efectele stimulative”, a explicat dr. Andrade în descrierea videoclipului său de pe Instagram, potrivit Daily Mail.

Cafeaua nu este singura sursă de cafeină, deci ar trebui să fiți atenți la unele ceaiuri și ciocolată, de asemenea.

Ce înseamnă 3

Un alt pas crucial este să vă asigurați că ultima masă mare a zilei o luați cu trei ore înainte de a vă dori să mergeți la culcare. Dr. Andrade a spus că acest lucru ajută.

”Terminarea mesei mari sau a băuturii alcoolice cu trei ore înainte vă poate ajuta să reduceți simptomele de reflux, iar alcoolul afectează ciclul natural de somn, reducând calitatea somnului”, a mai spus dr. Andrade.

Vezi și: De ce să adaugi unt în cafea. Trucul antiglonț care conferă cremozitate și te menține sătul. Efectul nebănuit asupra sănătății

Ce înseamnă 2

Probabil ați auzit despre importanța unei rutine bune înainte de culcare și medicul susține și acest lucru. Dr. Andrade a sfătuit să petreceți ultimele două ore ale serii încercând să ”relaxați creierul” și să scrieți toate sarcinile pentru ziua următoare pentru a oferi creierului o odihnă mentală.

Ce înseamnă 1

”Cu o oră înainte de culcare, reduceți folosirea electronicii, deoarece lumina albastră perturbă ciclul natural de somn al organismului”, a spus medicul.

Vezi și: Cancer la sân, descoperit întâmplător cu ajutorul unei plăcinte: Pare atât de ridicol. A fost un șoc!

Ce înseamnă 0

Zero înseamnă de câte ori vă veți amâna alarma ceasului de dimineață, dacă urmați această metodă. Cu toate că acest lucru vă poate ajuta să adormiți și să vă creați o rutină bună, medicul a adăugat că acest sfat ”nu este destinat tuturor, în funcție de istoricul medical”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel