Trucuri ca să mențineți fructele și legumele proaspete mai mult timp

Adisa Codruț / 19 iun 2021 / 10:40

Sunt câteva trucuri simple care vă vor ajuta să păstrați mai mult timp fructele și legumele proaspete.

Iată trucurile:

* lămâi: evitați să o tăiați în jumătate. Dacă aveți nevoie doar de câiva stropi, înțepați o lămâie întreagă cu o furculiță sau o frigăruie în loc să o tăiați în jumătate. În acest fel, puteți stoarce cât aveți nevoie fără a usca întreaga lămâie.

* cartofi: ar fi bine să îi depozitați cu mere; aceste fructe produc gaz etilenic care împiedică cartofii să încolțească.

* mere: înmuiați feliile în apă sărată, rece pentru a preveni oxidarea (dar nu mai mult de ½ linguriță de sare pe litru de apă). După cinci minute, uscați și păstrați feliile în frigider într-o pungă de plastic etanșă. 

* țelină: înfășurați-o în folie de aluminiu. Se conservă mult mai bine decât într-o pungă de plastic.

* banane: înfășurați tulpinile cu folie de plastic; separarea fiecărei banane de ciorchine și înfășurarea fiecărei tulpini individuale în folie de plastic poate opri răspândirea gazului; dacă vi se par prea coapte, curățați-le și păstrați-le în congelator pentru smoothie-uri.

* roșii: păstrați-le afară din frigider și cu tulpina în jos; roșiilor nu le place frigul; dacă le depozitați în frigider, își vor pierde aroma și textura ideală, arată rd.com.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy