De ce să nu mai arunci frunzele portocalelor. 8 beneficii pe care le au
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
În zilele noastre, este la modă stilul de viață sănătos. Tot mai multă lume consumă alimente bogate în antioxidanți, vitamine și minerale. Atunci când organismul își satisface nevoile nutriționale...
Mierea și curcuma sunt parte din bucătăria contemporană. Servind pentru a îmbunătăți anumite feluri de mâncare, aceste ingrediente pot avea mai multe utilizări. Medicina ayurvedică conferă mierii și turmericului un loc important în lista celor mai eficiente remedii naturale. Datorită compușilor lor bioactivi, aceste două produse formează o sinergie de beneficii.
Un antibiotic natural cu miere și curcumă
În anumite perioade, organismul este vulnerabil la infecțiile cauzate de agenți patogeni. Deși eficacitatea antibioticelor în tratarea infecțiilor bacteriene nu trebuie pusă sub semnul întrebării, abuzul de antibiotice poate forța organismul să dezvolte rezistență la aceste medicamente. Astfel, prevenția este esențială. Iată o rețetă de antibiotic natural făcut din miere și curcumă:
Ingrediente:
- 1 lingură de pudră de curcuma organică
- 1 lingură de miere organică
Mod de preparare:
Trebuie doar să amesteci curcuma și mierea cu apă călduță. Bea o cană pe zi, dimineața, pe stomacul gol.
Beneficiile mierii
Gustul său dulce și textura cremoasă unică fac din miere un ingredient apreciat de toată lumea. De secole, acest elixir a ocupat un loc important în medicina ayurvedică. Fabricat de albine, acest nectar conține fructoză, glucoză, vitamine, minerale și aminoacizi. În plus, bogăția sa în antioxidanți protejează organismul de efectele nocive cauzate de stresul oxidativ.
Mierea are, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii, antifungice, antivirale și antibacteriene care permit tratarea naturală a mai multor patologii. Prin urmare, acest ingredient acționează ca un scut împotriva mai multor infecții, după cum arată acest studiu.
Beneficiile turmericului
Poreclit „Șofran indian”, curcuma este un condiment plin de antioxidanți. Ingredientul său activ, curcumina, are o puternică activitate antibacteriană împotriva agenților patogeni care ne pot afecta sănătatea, potrivit unui articol publicat de The Journal of Tropical Medicine.
Curcumina ar ucide bacterii precum Staphylococcus aureus, responsabile de mai multe infecții. În plus, cercetătorii evidențiază proprietățile anti-inflamatorii, antioxidante și antimicrobiene ale turmericului.
Frunzele de portocale nu sunt doar un adaos parfumat pentru ceaiuri, ci ascund beneficii remarcabile pentru sănătate.
Acest ceai protejează inima și creierul și este consumat și de cei care vor să slăbească.
Oferind soluții naturale pentru stres și oboseală, acest remediu străvechi ne ajută să redescoperim armonia dintre corp și minte.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Ciuperca lui Dumnezeu - ciuperca miraculoasă care te ajută să trăiești mai mult și mai bine.
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Această leguminoasă banală are mai multă proteină decât un ou și îți poate scădea colesterolul fără niciun efort.
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.