Un nou tratament pentru autism la adulți. Rezultate încurajatoare

Steluța Indrei |
Data publicării:
Bărbat îngândurat
Bărbat îngândurat

Un tratament pe bază de MDMA, un derivat de amfetamină, în asociere cu psihoterapia, s-a dovedit eficient în reducerea anxietății sociale în cazul adulților cu autism. Cu ajutorul acestui medicament poate fi îmbunătățită calitatea vieții persoanelor cu autism, spun oamenii de știință care l-au dezvoltat.

Potrivit cercetătorilor de la Institutul de cercetare biomedicală de la Los Angeles (SUA), tratamentele actuale care vizează reducerea anxietății la adulții cu autism sunt foarte limitate. De aceea, ei s-au orientat către o moleculă numită MDMA (metilendioximetamfetamină) testată pentru tulburările de anxietate.

Rezultatele, publicate în septembrie, în revista Psychopharmacology, sunt promițătoare. 

Anxietatea, o problemă majoră în cazul celor cu autism

Pentru acest studiu, realizat în colaborare cu Food and Drug Administration (FDA), cercetătorii au recrutat 12 persoane cu autism, cărora le-au administrat fie MDMA, fie un placebo, în asociere cu ședințe de psihoterapie. Pentru măsurarea nivelului de anxietate al participanților s-a folosit scala de anxietate socială a lui Leibowitz (EALS), un chestionar cu 24 de puncte care arată nivelul de stres resimțit.

Participanții care au primit MDMA au înregistrat o reducere a stresului cu 44,1 puncte, în timp ce în grupul placebo anxietatea s-a redus cu doar 19 puncte. 

„Ceea ce este remarcabil este că, după tratament, numeroși participanți au avut o creștere a încrederii de sine în interacțiunile sociale”, a explicat dr. Grob, autor al studiului. 

Persoanele cu autism prezintă tulburări de anxietate cu o intensitate mai mare decât populația generală. Pentru o persoană fără autism, anxietatea pate fi ținută sub control prin diverse mijloace. 

În schimb, pentru cei cu autism, anxietatea este unul din principalele cauze ale comportamentelor de neînțeles, fapt ce determină neadaptarea în spațiul social. Cum se manifestă această anxietate? Prin comportamente evitante, tremor, palpitații, transpirații, agitație psihomotorie, voce fără vlagă, insomnii.

În prezent, principala abordare terapeutică în cazul acestei tulburări asociate autismului se bazează pe psihoterapie comportamentală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel