Vin fiert, rețetă. Ingredientele secrete care-l fac delicios
Cum prepari cel mai delicios vin fiert. Iată rețeta celui mai cunoscut bucătar.
Vinul fiert este plin de beneficii pentru sănătate, dar evident, cu o condiție: să existe moderație.
De obicei servit cald și preparat cu vin roșu, citrice, cum ar fi portocalele și lămâile, și condimente pentru vin fiert, inclusiv scorțișoară, cuișoare, condimente, nucșoară, ghimbir, boabe de piper sau cardamom, vinul fiert este o tradiție de Crăciun încă din secolul al II-lea și se crede că are origini romane.
"Când vine sezonul festiv, nu este nimic mai bun decât un pahar condimentat, încălzitor al acestui vin fiert", spune Jamie Oliver, care prezintă rețeta sa de vin fiert și secretele care fac acestă băutură absolut delicioasă.
Vin fiert - Ingrediente
- 2 clementine
- 1 lămâie
- 1 lămâie verde
- 200 g de zahăr pudră
- 6 cuișoare întregi
- 1 baton de scorțișoară
- 3 frunze proaspete de dafin
- 1 nucșoară întreagă, pentru a fi rasă
- 1 păstaie de vanilie
- 2 sticle de vin roșu
- 2 anason stelat
Vin fiert - mod de preparare
Se curăță secțiuni mari de coajă de la clementine, lămâi și lime cu ajutorul unui aparat de curățat.
Puneți zahărul într-o cratiță mare la foc mediu, adăugați bucățile de coajă și stoarceți sucul de clementine.
Adăugați cuișoarele, batonul de scorțișoară, frunzele de dafin și aproximativ 10 până la 12 răzătoare de nucșoară. Se taie în două păstaia de vanilie pe lungime și se adaugă în cratiță, apoi se amestecă cu vin roșu cât să acopere zahărul.
Se lasă să fiarbă până când zahărul s-a dizolvat complet în vinul roșu, apoi se aduce la fierbere. Se menține la fierbere timp de 4-5 minute sau până când se obține un sirop frumos și gros. Motivul pentru care fac acest lucru mai întâi este acela de a crea o bază de aromă minunată, făcând ca zahărul și condimentele să se infuzeze și să se amestece bine cu vinul. Este important să faceți mai întâi o bază de sirop pentru că trebuie să fie destul de fierbinte, iar dacă faceți acest lucru cu ambele sticle de vin înăuntru, veți arde alcoolul.
Când siropul este gata, reduceți focul la mic și adăugați anasonul stelat și restul de vin. Încălziți ușor vinul și, după aproximativ 5 minute, când este cald și delicios, puneți-l în pahare termorezistente și serviți.
Pe lângă factorul de bine pe care îl aduce o ceașcă de vin fiert condimentat, băutura are și o serie de beneficii pentru sănătate.
Printre beneficiile vinului fiert menționăm:
- Reducerea bolilor cardiovasculare
- Reducerea osteoporozei
- Încetinirea îmbătrânirii
- Stimularea creierului
- Învingerea răcelilor
- Detoxifiere
- Combaterea inflamațiilor
- Îmbunătățirea sănătății intestinelor.
VEZI ȘI:
Cozonac, rețetă. Sorin Bontea, secretul care-l face fraged și pufos. Unde ai greșit până acum
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
-
Deficiența de B12: Cum alegi forma potrivită pentru creier și metabolism13.12.2025, 16:56
-
Ce trebuie să știi dacă ai avut COVID13.12.2025, 15:27
Cel mai bun aliment pentru balonare. Este mai puternic decât ananasul
Deși mulți spun că ananasul este un bun aliment anti-balonare, nu este cel mai puternic aliment cu acest efect magic.
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
Cele mai sănătoase fructe uscate: formează globule roșii, au vitamina C, ajută digestia și cresc imunitatea
Sfaturi utile pentru consumul de fructe uscate. Care sunt cele mai sănătoase fructe uscate și de ce.
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Fructele și legumele congelate, beneficii. Dr. Bogdan Pascu: Au o densitate nutritivă mai mare
Asta se întâmplă dacă congelezi fructele și legumele. Răspunsul medicilor te va pune pe gânduri.
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
5 băuturi pe care trebuie să le bei dacă îți crește glicemia sau ai glicemia mare
Ce să bei dacă ai glicemia ridicată. 5 bături extraordinare pentru persoanele cu glicemie crescută.
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Ai pus murături anul acesta? Cât timp trebuie să aștepți până să le mănânci, de fapt. Cum știi că murăturile sunt gata
Ingredientul care frăgezeşte orice tip de carne. Secretul pe care trebuie să-l încerci
Acesta este secretul pentru o carne fragedă și delicioasă. Oricine poate încerca această tehnică ce are rezultate remarcabile.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Cum se fierb pastele, de fapt. Greșeala pe care ai făcut-o mereu. Să nu mai faci asta niciodată
Cum faci o maioneză care nu se taie niciodată
Condimentul care face varza murată să reziste mai mult. Trucul care păstrează aroma autentică până la primăvară
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!
Când adaugi sarea în tocănițe sau ciorbe: la început sau la mijloc? Greșeala pe care ai făcut-o
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
