Vita, scoasă din meniul unei universități din Anglia. Motivul

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Hamburger cu carne de vită  FOTO: pexels.com
Hamburger cu carne de vită FOTO: pexels.com

O universitate din Londra interzice din toamnă toate produsele din carne de vită în campus. Va introduce taxe pentru comercializarea pet-urilor din plastic.

Vită, meniu. Universitatea Goldsmiths din Londra, Marea Britanie, interzice, din toamna acestui an, toate produsele din carne de vită în campus. Motivul care stă la baza comunicatului dat de instituția de învățământ, zilele acestea, este pentru a combate schimbările climatice.

Școala își propune să fie neutră din punct de vedere al carbonului până în 2025. "Apelul global în creștere pentru ca organizațiile să-și asume în serios responsabilitățile pentru stoparea schimbărilor climatice este imposibil de ignorat. (...) Personalului și studenților noștri le pasă enorm de viitorul mediului nostru și sunt hotărâți să contribuie la realizarea schimbării pasului de care avem nevoie pentru a tăia amprenta de carbon în mod drastic și cât mai rapid", a spus profesoara Frances Corner, directorul universității, citată de washingtonexaminer.com.

Potrivit acesteia, lumea se confruntă cu "un moment definitoriu în istoria globală, iar Goldsmiths este acum umăr la umăr cu alte organizații care doresc să sune alarma și să ia măsuri urgente pentru a reduce consumul de carbon". Pe lângă interdicția consumului de carne de vită, universitatea va plasa o suprataxă de aproximativ 12 cenți (lire sterline) pentru toate sticlele de apă din plastic și cupe de plastic de unică folosință vândute în magazinele din campus.

Comunicatul dat de Universitatea Goldsmiths mai preciza că instituția va investi mai mult în panouri solare și va găsi un furnizor de energie curată 100% pentru nevoile sale de energie, dar își va extinde ofertele de curs, astfel încât fiecare student să aibă opțiunea de a frecventa un curs opțional despre schimbările climatice și mediul înconjurător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel