Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Organismul uman poate produce vitamina D numai atunci când pielea este expusă la lumina directă a soarelui. Asta este ușor de făcut vara, dar iarna nu. Iată ce alimente conțin vitamina D și care sunt persoanele...
Pe lângă statul la soare circa 15-20 de minute zilnic (cel puțin având fața și bratele descoperite), putem obține vitamina D din produse de origine animală, cum ar fi carne, lactate de pește și ouă, care sunt fie bogate în mod natural în vitamina D sau au fost „îmbogățite” cu vitamina D (majoritatea lactatelor).
Alte alimente precum cerealele pentru micul dejun, sucurile de fructe, laptele de plante sunt adesea îmbogățite (scrie pe etichete acestor produse). Ciupercile sălbatice și cele cultivate sub lumină UV sunt, de asemenea, surse excelente de vitamina D2.
Persoanele care nu ies mult afară, au pielea închisă la culoare, le place să se acopere sau nu mănâncă produse de origine animală prezintă în mod natural un risc mai mare de deficit de vitamina D. În afară de acestea, sunt mai multe grupuri de persoane predispuse la deficiența de vitamina D:
Veganii pot avea un nivel scăzut de vitamina D, deoarece majoritatea surselor naturale sunt de origine animală. Acordați o atenție deosebită dietei dvs. și mâncați alimente fortificate (cereale, lapte de soia, lapte de migdale și suc de portocale) și luați un supliment de vitamina D de înaltă calitate.
Expunerea limitată la lumina soarelui vă poate pune în pericol să faceți deficiență de vitamina D. Dacă sunteți legat de casă din orice motiv, dacă locuiți într-un climat mai întunecat sau dacă vă acoperiți pielea din motive de muncă, stil de viață sau religioase, este posibil ca pielea dvs. să nu primească suficientă lumină solară pentru a produce vitamina D de care are nevoie.
Pigmentul din piele vă poate reduce capacitatea de a produce vitamina D, chiar dacă stați mult la soare. Adulții în vârstă cu pielea închisă la culoare sunt în mod special expuși riscului. Se recomandă o dietă atent planificată, bogată în vitamina D, un supliment sau ambele.
Dacă aveți peste 50 de ani, vă pierdeți din capacitatea naturală de a produce vitamina D din cauza expunerii la soare - făcându-vă unul dintre grupurile cu cel mai mare risc. Rinichii dvs. devin, de asemenea, mai puțin eficienți în conversia vitaminei, făcând important să rămâneți activ și să petreceți mult timp afară în anii
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
Andreea Mantea are probleme cu o măsea. De ce nu e bine să stai cu măseaua umflată și ce trebuie să faci?