Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Vitamina D și acizii geași omega-3 sunt suplimentele cunoscute pentru rolul lor de a preveni afecțiuni grave. Un studiu recent indică cu și mai multă precize care sunt beneficiile acestora.
Vitamina D și suplimentele cu acizi grași omega-3 au avut rezultate mixte atunci când vine vorba de prevenirea atacurilor de cord, a accidentelor vasculare cerebrale și a cancerului la persoanele care au dezvoltat deja aceste probleme sau sunt expuse unui risc ridicat pentru a face aceste boli.
Cu toate acestea, un nou studiu publicat de New England Journal of Medicine, a constatat că acestea pot preveni de fapt aceste afecțiuni în rândul persoanelor care nu au avut niciodată aceste probleme înainte, scrie Harvard Medical School.
Cercetatorii au recrutat aproape 26.000 de persoane, cu vârsta de la 50 în sus, care nu au avut istoric de boli de inimă sau de cancer. Participanții au fost împărțiți în patru grupuri.
Oamenii dintr-un grup au primit doze zilnice de 2.000 de unitati internaționale de vitamina D (o cantitate care s-a dovedit a fi legată de un risc mai mic de boală în studiile observaționale) și 1 gram de medicament care conținea 840 miligrame de omega-3, de patru ori valoarea în două porții de pește pe săptămână.
Al doilea grup a luat vitamina D și un placebo, al treilea grup a luat omega-3 și un placebo, iar grupul final a luat două placebo. După mai mult de cinci ani, cercetătorii au descoperit că cei cărora li se administrează omega-3 au fost cu 28% mai puțin susceptibili de a suferi un atac de cord, comparativ cu cei cărora li sa administrat un placebo.
Cei care au consumat mai puține porții de pește (mai puțin de 1,5 porții pe săptămână) au avut un beneficiu mai mare din partea suplimentelor de omega-3, în timp ce cei cu un aport mai mare de pește au avut un beneficiu minim.
Studiul a constatat, de asemenea, că cei care iau suplimente de vitamina D în monoterapie nu au avut rate mai scăzute de atac de cord, accident vascular cerebral sau cancer.
Cu toate acestea, printre cei care au dezvoltat mai tarziu cancer, cei care au luat suplimente de vitamina D timp de cel puțin doi ani au avut o șansă de 25% mai mica de a muri de cancer, comparativ cu cei care au primit un placebo.
Articolul integral poate fi citit AICI.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
De ce nu ar trebui să speli hainele la 40 de grade.
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
De ce ar trebui să pui oțet în rezervorul toaletei? Trucul pe care nu ți l-a spus nimeni până acum și pe care trebuie să îl încerci.