Ceaiul de măceșe: secretul unui sistem imunitar puternic. Efectele măceșelor asupra inimii și zahărului din sânge
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
Anumite vitamine ar putea ajuta la regenerarea pielii. Iată în ce alimente le găsești.
Pielea este capabilă să se regenereze la fiecare 27 de zile, potrivit Clinicii Cleveland. În cele mai multe cazuri, curățarea corespunzătoare, împreună cu o dietă bine echilibrată și multă apă, vor ajuta pielea să se regenereze natural. Dar când pielea a suferit traume, cum ar fi o arsură, o rană sau daune provocate de soare - anumite vitamine pot facilita procesul de regenerare.
Vitamina C joacă un rol major în fabricarea colagenului, o proteină care ajută pielea să se regenereze, potrivit Oregon University. Acest nutrient protejează împotriva daunelor provocate de expunerea la soare și reduce ridurile cauzate de procesul de îmbătrânire. În plus, deficiența de vitamina C poate duce la vindecarea mai lentă a rănilor sau la deshidratarea pielii. Citricele, kiwi, căpșunile, mango, broccoli, roșilei, cartofii dulci și dovleceii sunt surse excelente de Vitamina C.
Vitamina E este cel mai abundent antioxidant din piele, în special din stratul exterior, numit epidermă. Acest nutrient joacă un rol important în protejarea pielii împotriva daunelor UV, ceea ce poate scădea cantitatea de vitamina E din piele. Un studiu publicat în „The Journal of Investigative Dermatology” din 2005 a descoperit că suplimentarea cu vitamina C și vitamina E, timp de trei luni, a protejat pielea împotriva tipului de daune ADN cauzate de arsurile solare. Vitamina E se găsește în nuci, semințe, uleiuri vegetale și verzi cu frunze.
Un alt antioxidant, vitamina A, ajută la generarea celulelor sănătoase ale pielii. Suplimentarea cu vitamina A poate promova vindecarea rănilor și formarea țesutului cicatricial sănătos, potrivit Medline Plus. Aceasta poate fi găsită în ouă, carne, lactate, ficat și ulei de pește. Cele mai bune surse de plante sunt fructele și legumele portocalii și galben strălucitor, precum și verdeturile cu frunze închise.
Câțiva membri ai familiei de vitamine din complexul B sunt esențiali în promovarea vindecării pielii. În special, Tiamina, riboflavina, acidul pantotenic și piridoxina sunte eficiente în tratarea unor afecțiuni ale pielii, potrivit Oregon State University. O varietate de alimente vegetale și de origine animală furnizează vitamine B, astfel încât urmarea unei diete echilibrate va acoperi nevoile zilnice.
Măceșele, alături de gustul lor dulce-acrișor, sunt bogate în vitamine și antioxidanți, având numeroase beneficii pentru sănătate.
De ce să nu bei cafea dacă ieși în frig. Cum influențează corpul și sănătatea.
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
Acestea sunt cele mai indicate fructe de vară pentru diabetici.
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!