Zona Zoster, contagioasă ori ba. Sfaturile medicilor

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Specialiști de la Harvard explică unui cititor că o anume boală face diferența între zona Zoster contagioasă și zona Zoster necontagioasă.

Zona zoster. Medicii Hope Ricciotti și Toni Golen, editori șefi ai publicației Harvard Women's Health Watch, spun că zona Zoster este și nu este contagioasă.

"Da și nu. Dacă ai avut varicela când ai fost copil, ai riscul de zoster. Zosterul apare atunci când virusul varicelo-zoster care a cauzat varicela reapare după ce a stat în stare latentă în celulele nervoase din momentul bolii inițiale. Când se întâmplă acest lucru, ești contagios, dar nu poți da cuiva zoster. Însă, poți infecta oamenii cu varicelă dacă nu au fost expuși la virus în trecut și nu au fost vaccinați împotriva lui", explică cei doi experți pe Health Harvard Publishing.

Este important, zic aceștia, să luați măsuri de precauție, în special dacă sunteți aproape de cineva care are un sistem imunitar slăbit și dacă aveți răni deschise, pe care ar fi bine să le acoperiți. "Vaccinarea poate reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta zona zoster în viitor", mai precizează doctorii Hope Ricciotti și Toni Golen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel