10 sfaturi aprobate de experți pentru a pierde în greutate după sarcină

DCMedical Team |
Data publicării:

Sarcina vine cu multă fericire și bucurie pentru proaspăta mămică; uneori, și cu kilograme în plus. Din fericire, dr. Aruna Kalra, medic ginecolog și obstetrician la Spitalul CK Birla, Gurugram, India, are 10 sfaturi utile pentru a pierde în greutate după sarcină.

După ce au născut, devine o povară pentru mămică să scape de kilogramele acumulate în timpul sarcinii. Poate fi chiar stresant, în timp ce ai grijă de un nou-născut, să ții o dietă sau să faci mâncare. Cu toate acestea, este extrem de important să adopți un stil de viață sănătos după naștere, mai ales dacă tu și partenerul de viață vă mai doriți copii. 

Consecințele kilogramelor în plus după sarcină pot include următoarele:

Risc de supraponderalitate
Risc crescut de complicații în următoarea sarcină
Riscuri de diabet și boli de inimă
Riscuri ridicate pentru femeile cu diabet gestațional

Prin urmare, este foarte important să pierzi în timp util greutatea post-sarcină.

Iată câteva sfaturi pentru a pierde în greutate după sarcină:

 

1. Ține o dietă sănătoasă

Pentru a pierde în greutate vizibil, respectă o dietă sănătoasă. Menține-ți obiectivele realiste. Consumă alimente bogate în fibre, include proteine ​​sănătoase în meniu, cum ar fi nucile, semințele, ouăle și leguminoasele, și păstrează la îndemână gustări sănătoase, cum ar fi fructe uscate, iaurt grecesc și mix de nuci. De asemenea, evită zahărul și carbohidrații rafinați, deoarece acestea sunt bogate în calorii și sărace în nutrienți.

2. Monitorizează aportul de calorii

Monitorizarea aportului de calorii te poate ajuta să înțelegi alimentele, ce ar trebui să incluzi în dietă și ce nu ar trebui. Numărarea caloriilor este un truc care funcționează atunci când vrei să reduci dimensiunea porților de mâncare și vrei să îți îmbunătățești alegerile culinare care te vor ajuta să slăbești. 

3. Nu uita de mișcare

Exercițiile fizice sunt o modalitate excelentă de a elimina acele kilograme în plus care te dranjează. Exercițiile cardio, cum ar fi mersul pe jos, alergatul, jogging-ul, ciclismul, oferă o serie de beneficii și ajută la arderea caloriilor. Mișcarea reduce, de asemenea, riscul de diabet și îți menține inima sănătoasă.

Este important să consulți un medic înainte de a te apuca de mișcare. 

4. Spune NU dietelor drastice

Dietele drastice sunt cele cu un conținut scăzut de calorii, care te ajută să pierzi multe kilograme într-un timp scurt. Astfel de diete pot oferi rezultate surprinzătoare, dar deseori nu au substanțe nutritive importante, necesare corpului pentru a se vindeca și a recupera după sarcină. De asemenea, dau rezultate temporare și, cel mai probabil, te vor face să te simți obosită și fără energie. 

5. Bea suficientă apă

Consumul de apă este important pentru oricine încearcă să slăbească. Consumul de apă va preveni orice nivel de deshidratare și epuizare. De asemenea, va compensa pierderea de apă care apare în timpul alăptării. Mai mult, apa stimulează metabolismul, ceea ce duce în cele din urmă la pierderea în greutate.

Citește și DIETĂ: Alimentele pe care le poți mânca FĂRĂ să te îngrași

6. Alăptează dacă poți

Alăptarea copilul în primele 6 luni după naștere este foarte important. Oferă o serie de beneficii atât pentru bebeluș, cât și pentru mamă, precum:

- Sprijină sistemul imunitar al bebelușului
- Hrănește bebelușul
- Reduce riscurile de boli la copil
- Scade riscurile de boli la mamă

7. Evită alimentele foarte procesate

Alimentele procesate sunt bogate în grăsimi nesănătoase, zahăr, sare și calorii. Alimentele procesate includ chipsuri, fast-food-uri, alimente preambalate, prăjituri și bomboane etc. Evită astfel de alimente procesate și consumă, în schimb, produse alimentare proaspete, sănătoase și bogate în nutrienți.

8. Evită alcoolul

Alcoolul este bogat în calorii și sărac în nutrienți. Este corelat cu creșterea în greutate și poate duce chiar la mai multe kilogame în plus. 

9. Dormi suficient

Este literalmente destul de dificil să dormi suficient cu un nou-născut în preajmă, deoarece bebelușul are nevoie de tine în permanență. Dar a dormi suficient este foarte important pentru recuperarea după naștere, precum și pentru pierderea în greutate. 

10. Solicită ajutor sau susținere

Pierderea în greutate după sarcină poate fi extrem de dificilă atunci când ai un nou-născut de îngrijit. Privarea de somn, creșterea în greutate și stresul în acest timp pot duce chiar la depresie postpartum. O greutate sănătoasă este importantă, dar acest obiectiv nu ar trebui să-ți creeze niciodată stres, anxietate și povară inutilă. A face pași mici poate fi o cheie a succesului. Dacă te simți deprimată, ar trebui să ceri ajutor imediat. Roagă-ți familia și prietenii să te ajute, astfel încât să te poți odihni câteva ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel