3 lucruri simple care te ajută să slăbești fără să ții dietă

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Farfuriile mai mici și bețișoarele, ideale pentru dietă. Foto: Pixabay
Farfuriile mai mici și bețișoarele, ideale pentru dietă. Foto: Pixabay

Când vine vorba de slăbit, toată lumea se gândește la dietă. Dar și la cantitatea de mâncare pe care o consumi contează. Iată trei trucuri simple care te pot ajuta să slăbești fără să ții cu adevărat dietă: 

Sunt trei lucruri simple pe care poți să le faci atunci când vrei să reduci cantitate de mâncare pe care o consumi, ca să slăbești fără să ții efectiv dietă: 

- să folosești farfurii mai mici: În loc să folosești farfuriile late, pentru pizza, la fiecare masă, mai bine le folosești pe cele de aperitiv pentru felul principal. Iar în loc de farfuriile de ciorbă, poți trece la boluri mai mici. 

- să folosești lingurițele în loc de linguri. Când mănânci mai încet, îi oferi creierului suficient timp pentru a înregistra că stomacul tău este plin, ceea ce te poate ajuta să mănânci mai puțin.

- să folosești bețișoare chinezești în loc de furculiță. Controlul aportului caloric este fundamentul pierderii în greutate cu succes. În timp ce anumite alimente - cum ar fi sandvișurile - nu pot fi consumate cu bețișoare, utilizarea bețișoarelor pentru a mânca alte alimente vă va ajuta să vă antrenați să mâncați mai încet și conștient. Folosiți bețișoare pentru a mânca salate, tocănițe, feluri de mâncare din paste integrale de grâu, cartofi prăjiți, nuci, fructe și legume tăiate, floricele, felii de carne și pește și orice altceva puteți reuși să le ridicați. Este nevoie de practică pentru a deveni mai priceput la a mânca cu bețișoare, dar o parte a eficacității metodei este că, deoarece sunt mai greu de utilizat, nu veți putea să vă aduceți mâncarea la gură la fel de repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel