3 pași pentru a evita balonarea și durerile abdominale după consumul de vin

Foarte puține calorii din alcool sunt transformate în grăsimi, dar asta nu înseamnă că nu te determină să câștigi în greutate și să te simți balonat. Vinul conține drojdie, care este o cauză comună a balonării.

 

Modul simplu de a evita balonarea și durerile de stomac aferente este de a evita alcoolul cu totul. În caz contrar, moderația este cheia.

Pasul 1

Încercați vinurile filtrate. Intestinul conține drojdie în mod natural, dar în cantități mari, acestea pot provoca balonare și disconfort, spune Ian Marber pentru „Daily Mail". Vinul are un conținut ridicat de zahăr, care hrănește în esență drojdia din intestin, permițându-i să înflorească. În mod similar, toate vinurile sunt create prin procesul de fermentare, ceea ce înseamnă că drojdia este un ingredient necesar. Cu toate acestea, vinurile sterile filtrate pot conține mai puține celule de drojdie. Majoritatea vinurilor albe comerciale vor fi trecut prin acest proces, dar o mulțime de vinuri roșii sunt nefiltrate. Vinurile de casă vor avea cel mai mare conținut de drojdie.

Pasul 2

Reduceți consumul de alcool. Dacă încercați să slăbiți și / sau să evitați balonarea, alcoolul este unul dintre cei mai răi dușmani. În timp ce alcoolul nu se transformă neapărat în grăsime, acesta reduce capacitatea corpului tău de a arde grăsime și îl determină să producă mai multă. Potrivit expertului de fitness Jason Yun, din revista „ShapeFit", corpul tău poate prelucra până la o unitate de alcool în fiecare oră. Vestea bună este că vinul - în special vinul roșu - te va face să câștigi mai puțin în greutate decât berea sau băuturile spirtoase. Cu toate acestea, moderația este esențială, iar Yun sugerează limitarea aportului . la maximum două pahare de alcool, o dată sau de două ori pe săptămână.

Pasul 3

Bea apă. Vinul, la fel ca toate băuturile alcoolice, încetinește funcționarea ficatului și, în cantități mari, inflamează mucoasa stomacului. După o perioadă lungă de timp, acest lucru poate provoca gastrită. Simptomele acestei afecțiuni includ dureri de stomac și senzație prea plin sau balonare. Consumul de apă între paharele de alcool nu numai că îți încetinește aportul, dar poate contribui la reducerea efectelor alcoolului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel