5 motive pentru care să dormi pe spate

Adisa Codruț |
Data publicării:
De ce să dormiți pe partea stâgă. Foto: Pixabay
De ce să dormiți pe partea stâgă. Foto: Pixabay

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu enumeră câteva beneficii ale dormitului pe spate.

Reducerea tensiunii auspra coloanei vertebrale, reducerea stresului sau prevenirea acumulării în sinusuri - sunt câteva beneficii ale dormitului pe spate, descrise de medicul cardolog Vasi Rădulescu pe blogul său.

Iată o parte dintre ele:

* ”ajută la reducerea presiunii asupra coloanei vertebrale - această poziție imită statul în picioare. Dormitul pe burtă cu capul într-o parte seamănă cu a avea capul întors într-o singură direcție timp de ore în șezut sau în picioare, provocând dureri. De asemenea, comprimă coloana vertebrală, deoarece gâtul este înclinat pe spate. Un studiu din 2017 a menționat că dormitul pe spate, cu ambele mâini în lateral sau pe piept, este cel mai bun mod de a preveni durerea.

* îmbunătățește respirația - dacă stai întins pe burtă sau pe o parte, este posibil să îți restrângi spațiul de respirație. Diafragma este mușchiul responsabil cu respirația, iar comprimarea acesteia face ca respirația să fie mai superficială. 

* reduce stresul - un studiu din 2018 a remarcat că respirația lentă și profundă are ca rezultat producerea de melatonină, un hormon care promovează relaxarea, induce somnul și crește activitatea sistemului nervos parasimpatic.

* poate preveni ridurile și liniile de expresie - dormitul pe față vă poate ciupi, trage și irita pielea, ducând la apariția ridurilor. Atunci când fața este direct pe pernă, frecarea rezultată poate provoca riduri și linii. Același lucru este valabil și pentru gât, care poate fi scrântit și răsucit atunci când dormiți pe burtă. Dormitul pe spate ajută, de asemenea, la menținerea produselor de îngrijire a pielii pe față și nu pe fața de pernă. 

* poate ameliora acumularea de sinusuri - dormitul cu capul ridicat deasupra inimii ajută la ameliorarea congestiei și la prevenirea înfundării căilor nazale. Atunci când capul este în jos, mucusul se adună în sinusuri. Dacă vă sprijiniți capul, gravitația își va face partea sa pentru a ajuta la drenarea mucusului și pentru a vă menține căile respiratorii libere. Potrivit unei recenzii din 2016, această poziție ajută și la refluxul acid, cunoscut și sub numele de boala de reflux gastroesofagian (GERD)”.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel