6 obiceiuri rele când vrei să scapi de grăsimea de pe burtă. Toate duc la balonare

Sonia Baciu |
Data publicării:
6 obiceiuri rele. FOTO: Freepik @koldunova_anna
6 obiceiuri rele. FOTO: Freepik @koldunova_anna

6 obiceiuri rele care te împiedică să scapi de burtă.

Zona abdominală unde se depune cea mai mare parte din surplusul de grăsime este o provocare pentru mulți dintre dintre noi, iar varietatea de diete și metode de slăbire fac dificilă alegerea celei mai bune dintre ele.

Dacă mai punem la socoteală și faptul că ”abdomenele”, exercițiile pe care credeam că le putem face pentru a topi ”colăcelul”, nu este aproape deloc indicate, aflăm că suntem departe de cea mai bună soluție de a scăpa de greutatea în plus.

De altfel, nutriționiștii au identificat 6 greșeli alimentare care ne împiedică să ne atingem scopul, acela de a scăpa de burtă.

Cele 6 greșeli frecvente

Nu consumați suficiente fibre. Dacă nu mâncați suficiente fibre în fiecare zi, puteți provoca balonarea stomacului. ”O lipsă de fibre în dietă poate duce la constipație sau la alte probleme digestive.

Fibrele pot îmbunătăți motilitatea intestinală, facilitând mersul la baie și, prin urmare, conducând la mai puțină balonare”, afirmă nutriționistul Amber Pankonin, citat de EatThis.

Potrivit Academy of Nutrition and Dietetics, o persoană ar trebui să consume zilnic 14 grame de fibre la fiecare 1.000 de calorii consumate.

Mai exact, acest lucru înseamnă că o femeie ar trebui să consume 24 de grame de fibre/zi, iar un bărbat ar trebui să consume 38 de grame de fibre/zi.

Nu consumați suficiente proteine. Dacă vă zgârciți cu proteinele, de asemenea ați putea provoca balonare,iar acest lucru nu vă ajută să obțineți un abdomen plat.

”Proteinele ajută la menținerea echilibrului fluidelor în organism. Dacă consumați prea mulți carbohidrați simpli și nu suficiente proteine, acest lucru ar putea provoca retenție de lichide și balonare”, mai spune Pankonin.

Potrivit Ghidului Dietetic American pentru 2020-2025, majoritatea adulților de peste 19 ani ar trebui să obțină între 10 și 35% din caloriile zilnice dn proteine, iar un gram de proteine furnizează 4 calorii.

Astfel, o persoană care consumă 2.000 de calorii pe zi ar trebui să consume între 50 și 175 de grame de proteine pe zi. Mai mult, doza zilnică recomandată de 0,8 g per kg/corp  se bazează pe cantitatea necesară pentru a menține echilibrul de azot și pentru a preveni pierderea musculară.

Guma de mestecat - în special cea fără zahăr. Deși este posibil să luați o bucată de gumă de mestecat pentru a respinge pofta de mâncare sau pentru a vă împiedica să mâncați prea mult, aceasta ar putea contribui la balonarea stomacului, precum și disconfort gastrointestinal, flatulență și, în unele cazuri, diaree.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat. În cât timp se elimină din stomac

Beți cu paiul. Băutul cu paiul contribuie și el la balonare. ”De fiecare dată când beți băutura printr-un pai, ca și cum ați sufla aer într-un balon, pompați aer în intestin.

Acest proces se înrăutățește și mai mult atunci când beți băuturi carbogazoase. Ar fi mai bine să ridicați paharul sau sticla la buze și să sorbiți încet”, afirmă dieteticianul Bonnie Taub-Dix.

Consumați prea multe băuturi carbogazoase. Acest tip de băuturi, dietetice sau nu, vin cu un adaos considerabil de gaze în stomacul dvs, lucru care duce, de asemenea, la balonare. Astfel, chiar dacă unele băuturi carbogazoase, cum este apa minerală ”cu bule”, poate fi sănătoasă, dacă știți că aveți o predispoziție spre balonare, evitați să o consumați și alegeți varianta de ”apă plată”.

Consumul exagerat de alcool. Consumul prea mare de alcool poate contribui la excesul de grăsime pe burtă, ceea ce ar putea să vă împiedice să obțineți acel abdomen plat pe care vi-l doriți cu adevărat.

”Consumul excesiv de alcool este asociat cu creșterea în greutate și cu o talie mai mare, deoarece alcoolul conține calorii goale.

De asemenea, este important să luați în considerare alimentele care sunt adesea asociate cu alcoolul, cum ar fi alimentele prăjite sau sărate, care pot duce adesea la balonare”, mai spune Pankonin.

Medicii recomandă maximum o unitate de alcool (un pahar de 150 ml) pentru femei și două unități pentru bărbați, pe zi, însă atrag atenția ca acest consum să nu fie tot deodată, în weekend.

10 metode de a scăpa de grăsimea în exces. Ce este sindromul metabolic și ce impact are asupra sănătății

Sindromul metabolic reprezintă o categorie de boli care se produc împreună și care cresc riscul de boli cardiovasculare, accident vascular cerebral și diabet de tip 2.

Sindromul metabolic se referă la prezența a cel puțin trei dintre următoarele afecțiuni: hipertensiunea arterială, toleranța scăzută la glucoză, excesul de grăsime ponderală în jurul taliei, nivelurile peste măsură ale trigliceridelor și scăzute ale colesterolului bun.

”Dacă ai grăsime în jurul taliei cu siguranță ea este prezentă și pe organe, iar grăsimea de pe organe este cu mult mai periculoasă decât cea de pe șolduri, brațe sau trunchi”, afirmă dr. Cezar, medicul cardiolog nonconformist, într-un video postat pe canalul său de YouTube

Persoanele aflate în ”zona de risc” sunt:

- femeile care au circumferința abdominală de peste 88 cm

- bărbații care au circumferința de peste 102 cm

- tensiune arterială crescută de peste  130/85 mmHg

- glicemia peste 100 mg/dl

- trigliceridele peste 150 mg/dl

- colesterolul bun (HDL)  scăzut sub 40 mg/dl la bărbați, respectiv sub 50 mg/dl la femei.

Cei care prezintă aceste date suferă de sindromul metabolic, dacă împlinesc cel puțin 3 din aceste 5 condiții.

”Chiar și persoanele cu o greutate normală pot avea sindrom metabolic, după modelul din ce în ce mai întâlnit de: slab cu burtă”, mai spune dr. Cezar.

Totodată, medicul subliniază importanța cunoașterii aceste condiții medicale, deoarece sindromul metabolic crește de 2 până la 4 ori riscul pentru bolile cardiovasculare, bolile metabolice sau cancer. Citește mai departe AICI.

Vezi și: 5 greșeli care îți sabotează cura de slăbire. Antrenor: Extremele nu sunt deloc bune

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel