7 alimente pe care nutriționiștii nu le vor recomanda NICIODATĂ!

Dana Lascu |
Data publicării:
Alimente pe care nutriționiștii nu le vor recomanda vreodată. Foto colaj: Pixabay
Alimente pe care nutriționiștii nu le vor recomanda vreodată. Foto colaj: Pixabay

Vrei să ai o dietă sănătoasă și să slăbești natural, fără efort? Atunci nu trebuie să te atingi de următoarele 7 alimente pe care nutriționiștii nu le vor recomanda niciodată!

Știm cu toții că dacă vrei să fii sănătos și să slăbești natural, fără a te mai îngrășa după, e bine să eviți anumite alimente. Iată 7 alimente pe care nutriționiștii nu le vor mânca și nici nu le vor recomanda vreodată: 

1) Sucuri de fructe „naturale” la sticlă

În toate supermarketurile găsim sucuri 100% naturale de fructe, pe etichetele cărora sunt trecute tot felul de vitamine. Dar reclama este sufletul comerțului, atrag atenția nutriționiștii, care spun că sucurile de fructe – chiar și cele 100% naturale – nu sunt așa sănătoase pe cât s-ar crede. „Tendința alarmantă a acestor sucuri scumpe este îngrijorătoare. Aceste produse sunt, în general, pline de calorii și nu vă vor face să vă simțiți satul și nu vă vor oferi nici pe departe beneficiul nutrițional complet al consumului de fructe și legume întregi”, spune nutriționistul american Andy De Santis, citat de thehealthy.com. „Dacă mănânc un măr, o portocală și o banană, și asta mi-ar lua 10 minute. Să le bei într-un suc – poate 10 secunde?” Asta înseamnă o mulțime de calorii în mai puțin de un minut și nu e bine să ai un aport atât de mare în prea puțin timp. 

2) Iaurturi cu fructe

Din nou, reclamele sunt atrăgătoare și s-ar putea să-ți aducă aminte de momente frumoase din copilărie. Dar când vine vorba de obținerea nutrienților esențiali pe care iaurtul este menit să îi ofere, majoritatea iaurturilor amestecate cu fructe sunt o idee proastă spune Rachel Straub, nutriționist certificat din SUA și și autoare a cărții Weight Training Without Injury. „Este practic un desert pentru micul dejun. Aproape 50 la sută din calorii pot proveni din zahăr adăugat, așa că pur și simplu nu sunt o alegere sănătoasă. Aș prefera mult un iaurt simplu în care adaugi tu, cu mâna ta, o bucată de fruct adevărat tăiată mărunt”.

3) Gogoșile (Doughnuts)

Feed-ul tău Instagram ar putea fi plin de mesaje diferit despre aceste rulouri de aluat presărate cu bombonele mici și colorate. Totuși, acea gogoși pe care le cumperi pofticios dis de dimineață fac mult rău, spune Jamie Logie, nutriționist și personal trainer american. „Gogoșile sunt făcute din făină albă rafinată, care are un indice glicemic foarte ridicat”. Asta înseamnă că provoacă creșteri bruște ale zahărului din sânge. „Și sunt prăjite în grăsimi trans care înfundă arterele și cauzează cancer. Și sunt acoperite cu zahăr care are fix aceleași efecte. Nu te vor sătura, nu te vor face să-ți păcălești foamea și sunt pline cu aproape cele mai proaste ingrediente pe care le poți găsi pe piață”. 

4) Covrigi

Celebrii covrigi, mari sau mici, nu cotează, sunt de fapt teribili pentru sănătatea ta. Nutriționistul Cara Walsh spune că: „Covrigii sunt, practic, fabricați din faină și zahăr (în unele cazuri) – carbohidrați simpli. Produsul cu carbohidrați rafinați nu conține nutrienți care sunt benefici pentru sănătate și nu sunt satisfăcători, motiv pentru care atât de mulți oameni tind să îi mănânce în exces.”

5) Rondelele de orez expandat

Cândva un presupus erou al dietei, aceste bombe cu carbohidrați sunt în sfârșit recunoscuta ce exact ceea ce sunt. „Aceste rondele din orez expandat sunt făcute dintr-un anumit carbohidrat care crește vertiginos zahărul din sânge”, spune nutriționistul Cara Walsh. Oricât de puține calorii ai citi pe etichetă că au, vor ajuta la depunerea grăsimii pe burtă, avertizează nutriționistul. 

6) Fructe conservate în sirop

Te poți gândi că e o variantă mai bună să renunți la o felie de tort și să mănânci fructe din conservă, dar corpul tău nu va face diferența. „Fructele sunt destul de dulci în mod natural și de la sine”, explică nutriționistul Amy Gorin. Or, cantitatea de zahăr din fructe plus siropul ar putea face de rușine majoritatea deserturilor. „Atunci când cumperi conserve de fructe (inclusiv compoturi, n.r.), poți găsi variante fructe care nu conțin zahăr adăugat, cum ar fi soiurile conservate în apă sau suc propriu”, mai arată aceasta. 

7) Batoanele bogate în fibre

Când călătoriți și încercați să rezistați pachetului de biscuiți care vi se oferă la 10.000 de metri altitudine, poate că vă gândiți că o soluție mai bună este batonul cu cereale și proteine pe care-l aveți în geantă. Deși nutriționistul Ashvini Mashru spune că nu este de fapt o idee bună să înlocuiți o gustare echilibrată cu un baton proteic, chiar dacă acesta vă oferă proteine și grăsimi sănătoase. Mashru spune că aceste produse populare sunt „de fapt bomboane deghizate”, pentru că ele conțin mari cantități de proteine și grăsimi, la care se pot adăuga îndulcitori și conservanți. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel