7 lucruri care-ți dau dureri de cap. Unele sunt surprinzătoare

Dana Lascu |
Data publicării:
Dureri de cap, simptom care nu trebuie ignorat
Dureri de cap, simptom care nu trebuie ignorat

În afară de șeful stresant, de fumat, de cafea sau de schimbările bruște de temperatură, sunt și alte lucruri care-ți pot da dureri de cap. Iată câteva la care poate că nu te-ai fi gândit: 

1) Mirosurile puternice, chiar și cele frumoase, declanșează dureri de cap la multe persoane. De ce se întâmplă acest lucru nu este clar. Dintre ele, cele mai comune sunt: vopseaua, parfumurile puternice și unele flori.

2) Accesoriile de par îți țin podoaba capilară strânsă, dar asta îți poate da dureri de cap. O coadă prea strânsă trage de țesutul conjunctiv de la nivelul scalpului, ceea ce duce la apariția migrenelor. Elasticul, împletiturile și pălăriile/șepcile strâmte pot face și ele asta. Și e simplu să îți dai seama că durerile de cap de la asta ți se trag: pur și simplu desfă coada și-o să simți imediat o ameliorare a durerii. 

Citește și: Utilizarea telefoanelor inteligente ar putea agrava durerile de cap. Care sunt pericolele

3) Brânza poate fi un declanșator al migrenei pentru unii oameni, mai ales brânza maturată, inclusiv brânza cu mucegai albastru, cheddar sau parmezan. Problema este că cu cât un aliment „îmbătrânește” mai mult, cu atât are mai multă tiramina, substanța responsabilă de durerile de cap. 

4) Vinul roșu conține și el tiramină. La fel și alte băuturi alcoolice. În plus, pentru alcoolul stimulează fluxul de sânge către creier, durerile pot fi și mai intense. Încercați să beți multă apă ca să reduceți efectul.

5) Mezelurile și alte produse ultraprocesate conțin adesea tiramină și aditivi alimentari, cum ar fi nitriții, care pot declanșa dureri de cap la unele persoane. Vă dați seama dacă ele sunt vinovate, eliminând din dietă o perioadă aceste alimente. 

Citește și: Cum recunoşti simptomele unei tumori cerebrale? Primul semn, durerile de cap

6) Exercițiile fizice, mai ales cele intense, pot da dureri de cap. În unele cazuri situația este gravă. Sunați la 112 dacă aveți o durere de cap severă care apare brusc după ce ați făcut un efort fizic considerabil sau dacă este prima durere de cap de acest gen pe care o resimțiți și aveți și vărsături, vedere dublă sau un gât rigid. În acest caz este o urgență medicală!

7) Postura proastă crește presiunea în mușchii gâtului și capului. Îți ții umerii încovoiați, folosești un scaun fără spătar sau privești un monitor care este prea jos sau prea sus? Dacă aveți dureri frecvente de (cu senzația de tensiune în tâmple) schimbarea acestor lucruri vă poate ajuta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Știrile zilei în sănătate

16 apr 2024, 16:50
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel