9 motive să mănânci zilnic ardei gras roșu. Te poate feri de cancer!
Ardeiul gras roșu este, printre altele, o sursă de vitamine A, C și folat. Iată ce beneficii aduce pentru sănătatea organismului:
Ardeii grași roșii, crocanți și incredibil de dulci, conțin de două ori mai multă vitamina C și de 10 ori mai multă vitamina A decât ardeii grași verzi. Interesant e că, d efapt, ardeii verzi sunt ardeii roșii care nu s-au copt încă!
În 100 de grame de ardei gras roșu avem:
- Calorii: 31
- Apă: 92%
- Proteine: 1 gram
- Carbohidrati: 6 grame
- Zahăr: 4,2 grame
- Fibră: 2,1 grame
- Grăsime: 0,3 grame.
- Carbohidrați: 6 grame.
9 motive să-i consumi zilnic
Iată nouă motive pentru care ar trebui să mănânci zilnic ardei roșu:
1) Conțin Vitamina C. Un ardei roșu gras de dimensiuni medii oferă 169% din aportul zilnic de referință (CDI) pentru vitamina C, făcându-l una dintre cele mai bogate surse dietetice ale acestui nutrient esențial.
2) Conține Vitamina B6. Piridoxina este cel mai frecvent tip de vitamina B6, care este o familie de substanțe nutritive importante pentru formarea celulelor roșii din sânge. Previne anemia
3) Conține Vitamina K1. Fiind o formă de vitamina K, cunoscută și sub numele de filochinonă, K1 este importantă pentru coagularea sângelui și pentru sănătatea oaselor.
4) Conține Potasiu. Acest mineral esențial poate îmbunătăți sănătatea inimii.
5) Conține folat. De asemenea, cunoscut sub numele de vitamina B9, folatul are o varietate de funcții în corpul dumneavoastră. Previne anemia și aportul adecvat de folat este foarte important în timpul sarcinii.
6) Conține Vitamina E. Un antioxidant puternic, vitamina E este esențială pentru nervii și mușchii sănătoși. Cele mai bune surse alimentare ale acestei vitamine liposolubile sunt uleiurile, nucile, semințele și legumele.
7) Conține Vitamina A. Ardeiul gras roșu are un conținut ridicat de pro-vitamina A (beta caroten), pe care corpul dvs. îl transformă în vitamina A. E foarte importantă pentru ochi, mai ales pentru vederea de noapte.
8) Ardeiul gras roșu este bogat în antioxidanți. Efectele combinate ale vitaminei A și C creează o mare capacitate antioxidantă, iar în amestec cu licopenul, ardeiul gras roșu devine un superaliment de top. Licopenul este „vinovat” de culoarea ardeilor roșii. Ardeiul roșu este unul dintre cele mai bogate legume în licopen, care s-a dovedit că ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată și cel de plămâni.
9) Slăbești mâncând ardei gras roșu. Cercetări recente au arătat că ardeiul roșu poate activa termogeneza și crește rata metabolică. Ardeiul gras roșu nu conține capsaicină precum ardeii iuți, dar au o acțiune termogenă ușoară care ne mărește metabolismul fără a crește ritmul cardiac și tensiunea arterială, așa cum o fac ardeii iuți.
- 
                        
 - 
                        
 - 
                        Pastila care ar putea opri complicațiile diabetului03.11.2025, 21:00
 - 
                        Gestul simplu care poate încetini îmbătrânirea creierului cu până la 20%03.11.2025, 20:03
 - 
                        
 
Cum apare o escara? Ghid pentru prevenire și tratament
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Acest ingredient desfundă canalizarea instant. Nu este bicarbonatul
Când trebuie adăugat pătrunjelul în mâncare. Greșeala pe care o faci când gătești
Bisglicinatul de Magneziu: Secretul unei vieți mai liniștite și a unui corp echilibrat
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
De ce să nu mai ții roșiile în frigider
Află de ce nu ar trebui să mai păstrezi roșiile în frigider. Uite cum să le depozitezi corect pentru a te bucura de aroma lor naturală.
Ai curaj să te speli pe dinți într-un picior? Poți urca scările cu un sac de cartofi? Uite de ce trebuie să încerci
Noua sare recomandată de OMS: de ce ar putea salva milioane de vieți
Hainele tale miros a țigară? Pulverizează băutura asta pe ele. Scapi instant de miros!
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Cât de tare strângi mâna? Testul simplu care spune cât mai ai de trăit și ce boli ai
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
Ce se întâmplă dacă pui zaț de cafea în toaletă. Trucuri utile pentru casă
Trucul genial care face rujul să reziste ore întregi. Pudra translucidă, secretul make-up artiștilor
Secretul berii la draft. De ce e diferită de berea la sticlă
"Singurul meu regret în viață este că nu am băut destulă șampanie". Șampania poate reduce riscul de stop cardiac brusc
Cum să tai ceapa fără lacrimi, ca Gordon Ramsay
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
