9 motive să mănânci zilnic ardei gras roșu. Te poate feri de cancer!

Ardeiul gras roșu este, printre altele, o sursă de vitamine A, C și folat. Iată ce beneficii aduce pentru sănătatea organismului:
Ardeii grași roșii, crocanți și incredibil de dulci, conțin de două ori mai multă vitamina C și de 10 ori mai multă vitamina A decât ardeii grași verzi. Interesant e că, d efapt, ardeii verzi sunt ardeii roșii care nu s-au copt încă!
În 100 de grame de ardei gras roșu avem:
- Calorii: 31
- Apă: 92%
- Proteine: 1 gram
- Carbohidrati: 6 grame
- Zahăr: 4,2 grame
- Fibră: 2,1 grame
- Grăsime: 0,3 grame.
- Carbohidrați: 6 grame.
9 motive să-i consumi zilnic
Iată nouă motive pentru care ar trebui să mănânci zilnic ardei roșu:
1) Conțin Vitamina C. Un ardei roșu gras de dimensiuni medii oferă 169% din aportul zilnic de referință (CDI) pentru vitamina C, făcându-l una dintre cele mai bogate surse dietetice ale acestui nutrient esențial.
2) Conține Vitamina B6. Piridoxina este cel mai frecvent tip de vitamina B6, care este o familie de substanțe nutritive importante pentru formarea celulelor roșii din sânge. Previne anemia
3) Conține Vitamina K1. Fiind o formă de vitamina K, cunoscută și sub numele de filochinonă, K1 este importantă pentru coagularea sângelui și pentru sănătatea oaselor.
4) Conține Potasiu. Acest mineral esențial poate îmbunătăți sănătatea inimii.
5) Conține folat. De asemenea, cunoscut sub numele de vitamina B9, folatul are o varietate de funcții în corpul dumneavoastră. Previne anemia și aportul adecvat de folat este foarte important în timpul sarcinii.
6) Conține Vitamina E. Un antioxidant puternic, vitamina E este esențială pentru nervii și mușchii sănătoși. Cele mai bune surse alimentare ale acestei vitamine liposolubile sunt uleiurile, nucile, semințele și legumele.
7) Conține Vitamina A. Ardeiul gras roșu are un conținut ridicat de pro-vitamina A (beta caroten), pe care corpul dvs. îl transformă în vitamina A. E foarte importantă pentru ochi, mai ales pentru vederea de noapte.
8) Ardeiul gras roșu este bogat în antioxidanți. Efectele combinate ale vitaminei A și C creează o mare capacitate antioxidantă, iar în amestec cu licopenul, ardeiul gras roșu devine un superaliment de top. Licopenul este „vinovat” de culoarea ardeilor roșii. Ardeiul roșu este unul dintre cele mai bogate legume în licopen, care s-a dovedit că ajută la prevenirea multor tipuri de cancer, inclusiv cel de prostată și cel de plămâni.
9) Slăbești mâncând ardei gras roșu. Cercetări recente au arătat că ardeiul roșu poate activa termogeneza și crește rata metabolică. Ardeiul gras roșu nu conține capsaicină precum ardeii iuți, dar au o acțiune termogenă ușoară care ne mărește metabolismul fără a crește ritmul cardiac și tensiunea arterială, așa cum o fac ardeii iuți.
Dozatoarele de săpun lichid și dezinfectant: de ce NU ar trebui apăsate de sus?
Mersul japonez topește kilogramele și scade tensiunea. Uite ce trebuie să faci
De ce să nu porți șlapi la piscină. Detaliul care te va pune pe gânduri
Ai fiert greșit ouăle. Cum se fierb, de fapt, pentru a le curăța ușor
Cât timp puteți sta într-un picior? Acest test simplu este cel mai clar indicator al îmbătrânirii fizice
Adormi în 60 de secunde cu acest truc chinezesc!
Adormi instant! Trucul din medicina chineză care funcționează în 60 de secunde. Medicii sunt uimiți. Încearcă această tehnică secretă a chinezilor.
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
Cum să devii un "super-senior". Harvard dezvăluie secretul longevității: Nu au Alzheimer sau demență. Creier impecabil la 90 de ani
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
Cinci lucruri pe care să le cumperi pentru a fi mai fericit. Lecția miliardarului Warren Buffett
Warren Buffett - lecțiile unui miliardar despre adevărata fericire. Cele 5 lucruri pe care trebuie să le cumperi ca să fii fericit.
Băile de gheață: miracol pentru sănătate sau risc ascuns? Iată ce spune știința
Niacina, vitamina B3: ce este și la ce ajută, de fapt. Este sigură pentru inimă? Studiile dezvăluie pericolul
Ce este niacina și la ce ajută, de fapt? Este adevărat că poate crește riscul de boli de inimă?