Abuz de antibiotice, bune practici pentru a evita rezistența la antibiotice

Alexandra Mănăilă / 30 dec 2018 / 14:14
Apendicita ar putea fi tratată cu antibiotic
Apendicita ar putea fi tratată cu antibiotic

Antibioticele sunt salvatoare de vieți omenești. Dar abuzul acestora, prin supraprescriere și suprautilizate, duce la germeni rezistenți la antibiotice mai puternici decât medicamentele disponibile pentru a le trata. Acest lucru generează, de asemenea, mai multe reacții adverse la medicamente, reacții alergice și infecții grave.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC), într-un singur an, au fost prescrise mai mult de 262 milioane de tratamente antibiotice în ambulatoriu - adică 842 de prescripții la fiecare 1000 de adulți. Pentru copiii până la vârsta de 9 ani și adulții cu vârsta de 65 de ani și peste, rata a fost mai mare, ceea ce înseamnă că mulți au luat mai mult de o rețetă pe parcursul unui an.

Centrele de îngrijire, în special urgențele, prescriu antibiotice la pacienții cu diferite tulburări, de multe ori deoarece pacienții cer acest lucru, chiar și atunci când nu sunt necesare. Ca o consecință, oamenii se confruntă cu un număr tot mai mare de infecții cauzate de bacterii rezistente la diferite antibiotice. Acestea includ MRSA, E. coli și tulpini de pneumonie.

Cele mai prescrise antibiotice

Potrivit specialiștilor de la MedicineNet.com cel mai frecvent prescris antibiotic la copii și adolescenți este amoxicilina; printre adulți este azitromicină. Femeile au aproape două ori mai multe șanse ca bărbații să primească antibiotice. Ratele de prescriere a antibioticelor sunt mai mari în sud decât în alte părți ale Statelor Unite. Dermatologii, practicienii de familie și pediatrii prescriu mai multe antibiotice decât medicii de alte specialități.

Uneori aveți nevoie de un antibiotic, dar altă dată nu, de aceea medicii vă sfătuiesc să urmați câteva bune practici pentru a evita rezistența la antibiotice. Dacă vă îmbolnăviți, adresați-vă medicului dumneavoastră ce teste puteți face pentru a vă asigura că vă este prescris antibioticul potrivit dacă aveți nevoie de unul.

Luați antibiotice exact așa cum prescrie medicul dumneavoastră, urmați cursul tratamentului, chiar și după ce începeți să vă simțiți mai bine. Luați numai antibiotice prescrise pentru dumneavoastră. Nu "salvați" antibioticele pentru o boală viitoare.
Nu cereți antibiotice medicului atunci când acesta crede că nu aveți nevoie de ele. Împiedicați infecțiile prin spălarea frecventă și temeinică a mâinilor și prin efectuarea tuturor vaccinurilor recomandate.
Luați măsuri pentru a vă limita expunerea la antibiotice, astfel încât acestea să funcționeze când aveți cu adevărat nevoie de ele.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2020 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.24
YesMy