Adda, despre afecțiunile lui Justin Bieber: Hai să nu mai râdem

Sonia Baciu |
Data publicării:
Adda. FOTO Facebook @ Adda.png
Adda. FOTO Facebook @ Adda.png

Adda, trecută prin momente delicate, a reacționat la glumele deplasate ale internauților cu privire la boala lui Justin Bieber.

Adda, artista care a simțit pe propria piele ce înseamnă boala Lyme, a reacționat într-un InstaStory cu privire la boala de care suferă cântărețul canadian Justin Bieber, care a trebuit să își amâne, din motive medicale, turneul programat pentru această perioadă.

Reacțiile internauților au fost care mai de care mai deplasate, luând în râs situația delicată în care se află artistul. Fapt care a determinat-o pe Adda să ”pună piciorul în prag” și să le explice acestora că nu este deloc de râs.

”Se numește 'boala sărutului' în termeni populari pentru că se transmite prin fluide. Virusul EPSTEIN BARR - îl luăm toți în copilărie de la mâini murdare etc și avem simptome 'inofensive' care imită răceala.

El se reactivează de mai multe ori pe parcursul vieții și provoacă de la tiroida hasimoto la cancer limfatic, boala lyme, leucemii, paralizii etc.

Ar trebui să ne testăm anticorpii igm igg cel puțin de 2 ori pe an. Sunt peste 60 de tulpini și o mare parte din probleme (dacă avem) sunt de la EBV.

Din cauza imunității scăzute, alimentație sau alte afecțiuni colaterale, când se reactivează, face ravagii.

Nu se poate trata - pentru că este virus - se poate doar menține în stare latentă în celule. Majoritatea oamenilor cu probleme mari de sănătate, chiar și cu alergii, urticarii, probleme hormonale, boli autoimune, parazitare, de sânge etc au acest virus reactivat.

Femeile care au ganglionii inflamați inghinal, la sâni, axilă etc- au acest virus reactivat.

Hai să nu mai râdem că se poate întâmpla oricui!”, a transmis Adda într-un InstaStory.

La începutul anului 2020, artistul canadian afirma că suferă de mononucleoză cronică severă, dar și de boala Lyme, iar săptămâna trecută acesta și-a anunțat amânarea turneului Justice World Tour din motive medicale.

Ce este mononucleoza cronică severă

Mononucleoza infecțioasă, denumită uneori și “mono”, este o boală contagioasă produsă de virusuri, dintre care cel mai frecvent este virusul Epstein-Barr (EBV). Boală este frecventă în rândul adolescenților și adulților tineri.

Care sunt simptomele mononucleozei cronice

Simptomele tipice ale mononucleozei infecțioase apar de obicei în 4-6 săptămâni de la infectarea cu EBV. Simptomele se dezvoltă încet și este posibil să nu se producă simultan, potrivit CDC. Acestea pot fi:

- Oboseală extremă;

- Febra;

- Durere în gât;

- Cefalee și dureri musculare;

- Noduli limfatici inflamați la nivelul gâtului și axilei;

- Hepatomegalie (ficat mărit) sau splenomegalie (splina mărită) sau ambele;

- Erupție cutanata (rash).

Cum se transmite mononucleoza

Virusul Epstein-Barr (EBV) este cea mai frecventă cauză a mononucleozei infecțioase, însă și alte virusuri pot provoca boala.

De obicei, aceste virusuri se răspândesc cel mai adesea prin fluide corporale, în special saliva, dar se pot răspândi, de asemenea, prin contactul cu sângele sau cu lichidul seminal în timpul actului sexual, prin transfuzii sanguine sau transplant de organ.

Alte virusuri care pot cauza monunucleoza infecțioasă:

- Citomegalovirus (CMV);

- Toxoplasmoza;

- HIV;

- Rubeola;

- Hepatita A, B sau C;

- Adenovirus.

Tratamentul mononucleozei

Tratamentul acestei afecțiuni este de fapt ameliorarea simptomelor mononucleozei infecțioase, care se realizează astfel: hidratare puternică, odihnă suficientă și administrarea de medicamente antialergice și antipiretice.

De asemenea, în funcție de gravitatea simptomelor, medicul poate recomanda tratament specific pentru organele afectate de mononucleoza infecțioasă.

Justin Bieber, paralizat pe jumătate de față. Ce este sindromul Ramsay Hunt. Coincidența cu Jens Stoltenberg: Este destul de grav. Duce la pierderea auzului

Cântărețul Justin Bieber a dezvăluit că suferă de paralizie facială, după ce și-a anulat spectacolele din această săptămână.

Artistul în vârstă de 28 de ani a declarat într-un videoclip pe Instagram că afecțiunea se cauzează unui diagnostic de sindrom Ramsay Hunt.

"După cum puteți vedea, acest ochi nu clipește. Nu pot să zâmbesc pe această parte a feței mele... Așa că există o paralizie completă pe această parte a feței mele", a spus el.

Sindromul Ramsay Hunt este o afecțiune neurologică rară, indusă de zona zoster, caracterizată prin paralizie facială și o erupție cutanata la nivelul urechii sau gurii. Acest sindrom afectează nervul facial de lângă urechile cuiva, spun experții medicali.

Virusul varicelo-zosterian general provoacă, de asemenea, varicelă, această boală apărând mai frecvent la copii. Dacă ați avut varicelă până în momentul de față, virusul se poate reactivă mai târziu în viață și poate provoca zona zoster. Citește mai departe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel