ADN-ul sau stilul de viață? Care dintre ele e baza longevității

Adisa Codruț / 09 feb 2020 / 17:59
Un mers vioi ar fi legat de longevitate, susțin unii cercetători
Un mers vioi ar fi legat de longevitate, susțin unii cercetători

ADN-ul și stilul de viață afectează longevitatea modificându-ne corpul, amintesc experții de la Harvard.

ADN, stil de viață. Medicul Anthony L. Komaroff, editor șef al publicației Harvard Health Letter, îi explică unui cititor că ”atât ADN-ul, cât și stilul de viață pot afecta longevitatea și ambii o fac în același mod: prin modificarea chimiei corpului nostru”. Acesta detaliază: ADN-ul controlează producerea fiecăreia dintre substanțele chimice naturale din corpul nostru și controlează atât forma (și, deci, eficacitatea) fiecărei substanțe chimice, dar controlează cât de mult din această substanță chimică este fabricată. ”Deci, nu este surprinzător faptul că ADN-ul ar putea afecta longevitatea. În ultimii 20 de ani, s-au înregistrat progrese uimitoare în înțelegerea chimiei corpului care controlează procesul de îmbătrânire. Și această cunoaștere a permis oamenilor de știință să extindă viața diferitelor animale, prin simple manipulări genetice”, continuă medicul, pe Harvard Health Publishing.

Acesta vorbește despre un studiu recent realizat la Harvard care sugerează că genele asociate cu viață mai lungă pot proteja și împotriva bolilor legate de vârstă.

”În ceea ce privește stilul de viață avem o înțelegere destul de bună despre ce este o dietă sănătoasă și cum o dietă sănătoasă ne schimbă chimia corpului într-un mod benefic. Înțelegem destul de bine modul în care anumite obiceiuri de viață nesănătoase - de exemplu, fumatul sau consumul de alcool - afectează negativ chimia corpului nostru. În schimb, începem să înțelegem doar modul în care exercițiul afectează chimia corpului. O modalitate de a învăța despre chimia noastră este să o studiem la animale, chiar și la animale foarte simple. (...) Așadar, atât ADN-ul, cât și stilul de viață afectează longevitatea și, pe măsură ce aflăm mai multe despre cum fac acest lucru, putem crește într-o zi durata de viață sănătoasă”.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy