Adulții, ce exerciții trebuie să facă după 65 de ani

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Sportul este necesar
Sportul este necesar

Adulții trebuie să facă exerciții, pentru a se menține sănătoși. Asta este recomandarea specialiștilor, care au precizat și ce fel de mișcare trebuie să facă seniorii.

Mișcarea fizică a fost un subiect pentru guvernul SUA de a actualiza liniile directoare în acest domeniu, pentru prima dată după 10 ani, scrie health.harvard.edu.

Recomandările au fost publicate în jurnalul Jama și arată că adulții ar trebui să facă săptămânal între 150 și 300 de minute de exerciții fizice de intensitate moderată, cu cât mai mult, cu atât mai bine. Exemple de activități cu intensitate moderată includ mersul pe jos, înotul și ciclismul.

Recomandări noi pentru adulții de peste 65 de ani

Ca noutate, sunt sugestii specifice pentru anumite grupe de vârstă. Pentru adulții în vârstă de peste 65 de ani, raportul recomandă că minutele alocate mișcării fizice includ activități multicomponente care oferă pregătire echilibrată, exerciții aerobice și consolidarea musculară, toate putând ajuta adulții mai în vârstă să-și reducă riscul de cădere.

Ei au menționat că multe activități recreative precum dansul, yoga, tai chi, grădinăritul sau sportul includ adesea tipurile multiple de activitate de care aveți nevoie.

O altă schimbare este durata de antrenament pe o ședință. Anterior, sesiunile trebuiau să dureze cel puțin 10 minute pentru a lua în calcul cota săptămânală. Dar acum cercetătorii sugerează că orice durată este bună, iar accentul ar trebui să fie pus pe consistență.

De exemplu, chiar și mici perioade de activitate cum ar fi urcarea pe scări în locul ascensorului, toate pot contribui la activitatea dumneavoastră săptămânală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel