Alăptarea: când este contraindicată și ce este de făcut

Adisa Codruț |
Data publicării:
Alăptarea la sân are multe beneficii pentru mamă și copil
Alăptarea la sân are multe beneficii pentru mamă și copil

Medicul neonatolog Elena Szini de la Spitalul Universitar de Urgență din București explică, pe Facebook, când alăptarea este contraindicată și ce este de făcut.

Doctorul Elena Szini, medic neonatolog la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB) explică viitoarelor mămici când alăptarea este contraindicată.

Recomandările specialistului, postate pe contul de Facebool al sitalului unde acesta lucrează:

1. Atenție la toate medicamentele administrate - aproape toate sunt secretate în lapte, dar concentrația și efectele asupra nou-născutului variază mult, prin urmare trebuie să întrebați medicul neonatolog.

Recomandările privind tratamentul medicamentos în timpul alăptarii este de a-l evita pe cât posibil, de a utiliza produsele cu efect minim asupra nou-născutului. Conform ghidurilor medicale, administrarea medicamentelor ar trebui să se facă imediat după alăptare și apoi atent supravegheat copilul pentru a urmări eventualele reacții sau întreruperea alăptării pe perioada tratamentului”, explică specialistul.

2. Cazurile când alăptarea este contraindicată temporar - infecții materne acute însoțite de febră, tuberculoză activă, infecție cu Herpes simplex cu erupție la nivelul sânului sau a anumitor tratamente medicamentoase. ”Se recomandă menținerea secreției lactate prin mulgere, aruncarea laptelui muls și reluarea alăptării la sân”, subliniază Elena Szini.

3. Interzisă alăptarea la mamele care au infecție HIV, infecție activă cu Citomegalovirus, a celor cu tratament cu antimetabolice sau substanțe radioactive, de către mamele cu cardiopatie sau nefropatie acută sau cronică și în formele grave de nevroze.

4. Este contraindicată alăptarea când copilul suferă de următoarele afecțiuni: malformații ale nasului și/sau a gurii, la sugari cu tulburări de metabolism - galactozemie congenitală, fenilcetonurie sau tirozinemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel