Alcoolul și bacteriile dăunătoare din gură, legătură neașteptată

Angela Sabău |
Data publicării:
Alcoolul duce la creșterea numărului bacteriilor dăunătoare din gură
Alcoolul duce la creșterea numărului bacteriilor dăunătoare din gură

Consumul de alcool duce la creșterea bacteriilor dăunătoare din gură, acesta este rezultatul unui studiu recent. Este încă un mod în care alcoolul dăunează sănătății.

Există o mulțime de teorii despre cum bacteriile intestinului afectează sănătatea, dar acestea s-ar putea să nu fie singurele bacterii din corp care contează.

Populația de bacterii din gură poate juca, de asemenea, un rol important în riscul diverselor boli.Și cercetătorii au descoperit recent cum, consumul de alcool, poate influența bacteriile pe cale orală, spune harvard.rarebirdinc.com.

Consumul de alcool și bacteriile din gură

Un studiu publicat de către „Microbiome” a constatat că persoanele care au consumat una sau mai multe băuturi alcoolice pe zi au avut mai multe bacterii dăunătoare în gură, decât cei car nu beau. Cercetătorii au descoperit tipuri de bacterii care au fost legate de boli gingivale, cancer și boli de inimă.

Studiul a analizat 1.044 de persoane cu vârste între 55 și 87 ani, implicate în două studii clinice naționale în curs de desfășurare. Toți subiecții se aflau în bună stare de sănătate atunci când studiul a început.

Ei au oferit cercetătorilor probe de bacterii din cavitatea orală și au răspuns la întrebări detaliate despre cantitatea de alcool pe care au băut-o. Studiul nu a luat în calcul ce tip de alcool au băut.

Concluziile acestui studiu vă pot da un motiv să vă regândiți consumul de alcool și, probabil, va face obiectul unei cercetări mai aprofundate în viitor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel