Alergie la arahide. Cum se manifestă în lipsa somnului și a mișcării

Florina Pop |
Data publicării:
Arahidele
Arahidele

Exercițiile fizice și lipsa somnului au un mare impact asupra alergiei la arahide, o dovedește un studiu.

Se știe puțin despre factorii care fac ca unii oameni să fie alergici la arahide. Într-un studiu ce urmează să fie publicat în Marea Britanie se arată că exercițiile fizice și privarea de somn ar influența acest tip de alergie, potrivit allergicliving.com.

Cercetătorii au lucrat cu 126 de oameni alergici la arahide cărora li s-a dat să mănânce o cantitate mică de arahide, și apoi au fost puși fie să facă sport, să doarmă mai puțin decât de obicei ori au fost rugați să nu facă nimic.

Alergie la arahide. Cine a finanțat studiul

„Cantitatea de arahide necesară pentru declanșarea simptomelor a fost redusă cu 45% în cazul celor care au dormit puțin sau au făcut mișcare comparativ cu cei care nu au făcut nimic", se arată pe allergicliving.com.

Din primele date ale studiului, care va fi prezentat la conferinta AAAAI 2019 (Academia Americană de Alergie, Astm și Imunologie), reiese că persoanele cu alergie la arahide ar trebui să fie foarte atente când mănâncă alimente înainte și după exerciții fizice sau în special când nu dorm cât ar trebui, susțin reprezentanții Agenției Britanice Food Standards, finanțatoarea cercetării.

Cercetarea va fi publicată în cursul acestei toamne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel