Alergiile de primăvară, cum le faci față. Recomandări expert

Nasul, poartă de intrare a coronavirusului
Nasul, poartă de intrare a coronavirusului


Odată cu venirea primăverii, cei cu alergii sezoniere se tem deja de strănut, rinite, mâncărimea ochilor și secreții nazale.

 

"Alergiile de primavara pot fi dificil de tratat, deoarece nu toata lumea este alergica la aceleasi lucruri, chiar daca simptomele pot arata la fel. Există unele tratamente cu adevărat eficiente, dar din păcate nu există pastile magice", a spus pentru Medicinenet dr. J. Allen Meadows, presedintele Colegiului American de Alergie, Astm si Imunologie.

Cheia pentru a face față simptomelor alergiei de primăvară, este diagnosticul alergiei precoce, a menționat el.

Consultați un alergolog pentru a afla la ce sunteți alergic și pentru a afla despre cele mai potrivite modalități de a vă trata alergiile.

Specialistul recomandă să începeți să luați medicamente pentru alergii cu două-trei săptămâni înainte de a vă aștepta ca simptomele să înceapă. Acest lucru le va face mai ușor de controlat.

"Dacă sunteți alergic la polen, luați măsuri pentru a-l ține departe de casă, mașină și haine, precum și păr, ochi și nas. Păstrați geamurile din casă și mașina închisă primăvara. După ce ați fost în aer liber, îndepărtați-vă pantofii când intrați în interior și luați în considerare spălarea imediată a hainelor pentru a elimina polenul. Duș înainte de culcare pentru a vă asigura că părul dvs. nu transferă polenul în așternut", a mai spus medicul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel