Alimentația copilului: intoleranța la ciocolată
Intoleranța alimentară și alergiile sunt frecvente la copii și pot fi diagnosticate greșit ca alte afecțiuni și boli....
Ciocolata este favorita multor copii, adesea asociată cu sărbătorile, zilele de naștere și alte sărbători. Produsele din ciocolată conțin adesea numeroase ingrediente, dintre care unele pot fi benefice, dar multe dintre ele pot declanșa o reacție negativă sau chiar intoleranță, notează Livestrong.
Dacă observați simptome la copilul dumneavoastră după ce a mâncat ciocolată sau alte alimente, consultați medicul, nutriționistul sau specialistul în alergii despre posibilele cauze și soluții.
Intoleranță la mâncare
Intoleranța la anumite alimente este foarte frecventă în rândul copiilor și rămâne relativ frecventă la vârsta adultă. Intoleranța alimentară este similară cu alergiile alimentare, diferența fiind adesea în grad de simptome. Intoleranța produce adesea simptome mai puțin severe decât reacțiile alergice. În consecință, intoleranța alimentară este mai dificil de diagnosticat, deoarece poate imita alte afecțiuni, cum ar fi infecții ușoare, oboseală și indigestie. Diagnosticarea intoleranței alimentare este complicată în continuare de faptul că copiii au dificultăți în descrierea simptomelor și comunicarea disconfortului lor.
Intoleranța la ciocolată
Intoleranța la ciocolată este deosebit de frecventă în rândul copiilor, deoarece produsele din ciocolată conțin adesea o varietate de ingrediente care declanșează probleme gastrointestinale și reacții alergice de grad scăzut. Ingredientele obișnuite din produsele din ciocolată includ cacao, zahăr, lapte, gluten, cofeină, nuci, colorant alimentar și alți aditivi. În consecință, este posibil ca cacaua din ciocolată să nu fie cea care cauzează probleme copilului tău; mai degrabă, ar putea fi ciupercile sau toxinele asociate cu nuci sau o intoleranță a produselor lactate, conform cărții „Nutriția contemporană: abordare funcțională". În plus, este posibil ca micuțul să fie intolerant la mai multe ingrediente. De obicei, cafeina și siropul de porumb cu fructoză ridicată produc simptome la copii.
Simptomele intoleranței alimentare
Simptomele intoleranței la ciocolată variază de la ușoare până la severe, în funcție de ingredientele implicate. Simptomele ușoare includ erupții cutanate, tulburări gastro-intestinale, greață, flatulență, oboseală, dureri de cap, tuse și nas alergat, potrivit cărții „Public Health Nutrition". Simptomele mai grave includ urticarie, tulburări respiratorii, amețeli, senzație de arsură în gât, umflare în gură și în jurul feței, anxietate, probleme de comportament, vărsături și diaree. Dacă copilul pare confuz sau dezorientat sau are dificultăți în respirație, consultați imediat medicul.
recomandări
Înțelegerea carei componente a ciocolatei provoacă stresul copilului este importantă și poate fi realizată prin testarea alergiei. Dacă problemele sunt nucile, de exemplu, cumpărați ciocolată care nu conține nuci și care nu este făcută alături de produse care conțin nuci. Dacă produsele lactate sunt problema, cumpărați ciocolată neagră cu un procent ridicat de cacao. Dacă cacaua este problema, atunci luați în considerare alte delicioase dulciuri făcute cu miere, stevia sau alți îndulcitori naturali. În general, cu cât este mai întunecată ciocolata, cu atât conține mai multă pudră de cacao.
-
-
-
-
Aspirina scade riscul de cancer de colon cu până la 50%13.12.2025, 19:06
-
Șoriciul, aperitivul de sezon pe care nu trebuie să-l ratezi13.12.2025, 18:02
Antioxidanții explicați în termeni simpli. De ce sunt esențiali în lupta împotriva radicalilor liberi
Nutriția post-antrenament: ce alimente accelerează recuperarea? Importanța mâncării corecte pentru regenerarea musculară
De ce mâncăm junk food după o noapte nedormită? Legătura directă dintre somn, foame și metabolism
Riscurile alimentelor ultra-procesate asupra sănătății. Cum afectează carnea procesată și băuturile îndulcite organismul
Tot ce s-a spus până acum despre slăbit este greșit! De ce "mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult" nu ajută
Adevărul șocant despre dietele antiinflamatorii. Ce funcționează cu adevărat
Cum scap de pofta de dulce
Cum să slăbești fără dietă. Trucul simplu care funcționează mereu
Cum se bea ceaiul corect. Reguli de aur pentru o ceașcă perfectă de fiecare dată
Adevărul despre zahăr: de ce corpul tău chiar NU poate trăi fără el!
De ce are nevoie corpul nostru de zahăr: mai mult decât un gust dulce. Cum să consumi zahăr în mod sănătos.
3 motive să nu mănânci mult seara. De ce mâncatul târziu poate fi dăunător
Substanța din corp care provoacă cheaguri de sânge. Uite singurul FRUCT care o ține sub control. NU-l mănânci prea des
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Mișcarea somatică: cheia relaxării corpului. Secretul eliberării tensiunii musculare
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Sucurile verzi: detox real sau doar marketing?
Un aliment surprinzător ajută somnul. Îmbunătățește biomarkerii ce au impact direct asupra somnului
Patru alimente de evitat pentru a reduce tensiunea arterială
Aceste 4 alimente trebuie evitate dacă ai hipertensiune arterială.
Fibrele din ovăz, secretul natural care imită efectul medicamentelor de slăbit
Ai trecut de 50 de ani? Așa te ajută alimentația să-ți protejezi mușchii
După 50, corpul tău are nevoie de altceva – află ce alimente te ajută să eviți durerile și accidentările! Cum îți poate proteja dieta mușchii și oasele!
Cel mai subestimat aliment pentru siluetă. Îl ai deja în bucătărie!
Ai încercat totul ca să slăbești și tot nu funcționează? Nutriționiștii spun că acest aliment banal din bucătărie e cheia!
