Alimente sănătoase care n-ar trebui să vă lipsească din bucătărie

Florina Pop |
Data publicării:
Ceaiul verde e un super-aliment  FOTO: pexels.com
Ceaiul verde e un super-aliment FOTO: pexels.com

Pe lângă fructe și legume, pline de vitamine și minerale, din bucătărie n-ar trebui să vă lipsească câteva super-alimente.

Ceaiul verde, scorțișoara, kefirul și pudra de cacao sunt patru super-alimente, bogate în antioxidanți, scrie medicinenet.com.

De ce ar fi bine să le consumați, detaliază sursa citată:

Ceaiul verde - matcha, versiunea specială de ceai verde sub formă de pulbere, folosită în ceremonia de ceai japoneză, este foarte sănătoasă. Se dizolvă ușor în băuturi și poate da o aromă aparte produselor coapte; conține antioxidanți.

Kefirul - lapte fermentat cu beneficii probiotice care pot chiar să depășească pe cele ale iaurtului; se găsește în magazine, însă unii oameni preferă să-l producă ei prin cumpărarea de boabe de kefir. Kefirul e folosit la salate, dressinguri, dar și ca bază pentru piureuri.

Scorțișoara - poate stimula sănătatea inimii și chiar poate lupta împotriva sindromului metabolic; o cercetare a descoperit că soiul Ceylon de scorțișoară sau Sri Lanka este printre cele mai puternice alimente antiinflamatoare. Poate fi folosită în cafea, ceai și lapte și pe spuma din latte, la cereale fierbinți și reci, la legume rădăcinoase gătite.

Pudra de cacao pură - modul perfect de scădere a calorii pentru a obține o aromă de ciocolată extraordinară. O puteți folosi în lapte pentru o băutură caldă sau rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel