
Pe lângă fructe și legume, pline de vitamine și minerale, din bucătărie n-ar trebui să vă lipsească câteva super-alimente.
Ceaiul verde, scorțișoara, kefirul și pudra de cacao sunt patru super-alimente, bogate în antioxidanți, scrie medicinenet.com.
De ce ar fi bine să le consumați, detaliază sursa citată:
Ceaiul verde - matcha, versiunea specială de ceai verde sub formă de pulbere, folosită în ceremonia de ceai japoneză, este foarte sănătoasă. Se dizolvă ușor în băuturi și poate da o aromă aparte produselor coapte; conține antioxidanți.
Kefirul - lapte fermentat cu beneficii probiotice care pot chiar să depășească pe cele ale iaurtului; se găsește în magazine, însă unii oameni preferă să-l producă ei prin cumpărarea de boabe de kefir. Kefirul e folosit la salate, dressinguri, dar și ca bază pentru piureuri.
Scorțișoara - poate stimula sănătatea inimii și chiar poate lupta împotriva sindromului metabolic; o cercetare a descoperit că soiul Ceylon de scorțișoară sau Sri Lanka este printre cele mai puternice alimente antiinflamatoare. Poate fi folosită în cafea, ceai și lapte și pe spuma din latte, la cereale fierbinți și reci, la legume rădăcinoase gătite.
Pudra de cacao pură - modul perfect de scădere a calorii pentru a obține o aromă de ciocolată extraordinară. O puteți folosi în lapte pentru o băutură caldă sau rece.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-