Alimente sănătoase care pot duce la obezitate la copii

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Copiii care consumă fructe și legime mai multe sunt mai sănătoși
Copiii care consumă fructe și legime mai multe sunt mai sănătoși

Când vine vorba de așa-numitele alimente bune și alimente proaste, este destul de ușor să separăm o salată verde ori legume și o bucată de plăcintă sau o prăjitură. Dar unele alimente considerate sănătoase pot deveni chiar periculoase pentru dvs. sau copiii dvs. pur și simplu din cauza modului în care le gătiți.

Cercetătorii americani au analizat trei ani de obiceiuri alimentare ale copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani, care au început să se îngrașe de la această vârstă, și au identificat alimentele cele mai susceptibile de a fi de vină pentru surplusul de kilograme.

Pe lista cu cele mai proaste alimente pentru copii apar grăsimi precum ar fi untul, deserturile, bomboanele, băuturile zaharoase și carnea prelucrată. Dar și păsările de curte și peștele când erau cătute cu unt și mâncte cu mâine, dar și cartofii gătiți în ulei - de la cartofi prăjiți, la chipsuri. În aceste cazuri, metodele de gătit subminează valoarea alimentelor sănătoase, și nu îngredientul principal, adică puiul sau peștele.

Cum le gătești contează enorm

Cercetătorii au subliniat că atunci când sunt fierți sau făcuți piure (fără grăsime) ori copți, cartofii sunt satisfăcători, dar nu sunt asociați cu creșterea nedorită în greutate. Bineînțeles, dacă dați la o parte pielea, puiul și nici peștele nu vor conduce nici ele la exces de kilograme.

Notă: Coacerea și fierberea sunt alternative gustoase, mai ales când adăugați ierburi pentru a îmbogăți aroma.
Cercetătorii au arătat, de asemenea, că cereale integrale și cereale bogate în fibre sunt considerate alimente bune care nu promovează excesul de greutate. Partea proastă e că mulți copii nu mănâncă suficiente astfel de cereale.

Concluzia cercetătorilor e că: trebuie să preparați alimente sănătoase în moduri sănătoase, astfel încât copiii - precum și părinții și bunicii - să primească aportul necesar de substanțe nutritive vitale fără calorii nedorite care provin de la tehnici de gătit precum prăjirea și coacerea în grăsimi, notează experții în nutriție de la medicinenet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel