Alimentele din frigiderul fiecăruia care stimulează creierul și-l mențin agil la bătrânețe

Cercetătorii americani susțin că vinul și brânza au efecte benefice asupra creierului.
Cercetători de la Iowa State University susțin că brânza si vinul au influenţă pozitivă asupra creierului. Studiul, primul de acest gen, realizat pe scară largă, face legătura între anumite alimente și acuitatea cognitivă la vârste mai înaintate. Cercetarea are la bază date adunate de la 1.787 de adulți din Regatul Unit prin UK Biobank, o amplă bază de date biomedicale conținând informații genetice și de sănătate amănunțite de la o jumătate de milion de britanici.
Medicul nutriționist Florin Bălănică a declarat la Antena 3 că ”alimentația este primul pas spre longevitate”, dar nu singurul. ”Nu aş vrea să se înţeleagă că aceste studii promovează consumul de alcool, ciocolată sau brânzeturi grase. Este bine cunoscut că o stare de bine generală şi o bună calitate a relaţiilor sociale duce nu numai la o bună calitate a vieţii, ci şi la longevitate. Longevitatea este un lucru pe care noi ni-l dorim, adică dorim să trăim mult, dar într-o bună calitate a vieţii. Alimentaţia este primul pas către longevitate”, afirmă medicul citat, potrivit Antena 3.
Probioticele, bacterii bune care pot contribui la sănătatea intestinului și cea generală, pot fi găsite în unele tipuri de brânză, precum și în suplimentele alimentare, alimentele fermentate și iaurtul. De obicei, probioticele se găsesc în brânzeturi care au fost îmbătrânite, dar care nu au fost încălzite după aceea. Aceasta include atât brânzeturile moi, cât și cele tari, inclusiv elvețiene, provolone, Gouda, cheddar, Edam, Gruyère și brânză de vaci. Adăugarea de probiotice la dietă poate îmbunătăți sănătatea, contribuind la stimularea creșterii bacteriilor bune în interiorul intestinului. Intestinul conține aproximativ 100 de trilioane de bacterii, dar în unele cazuri, echilibrul dintre bacteriile benefice și dăunătoare se deteriorează. Când se întâmplă acest lucru, experții consideră că poate fi legat de o serie de afecțiuni, cum ar fi alergiile, tulburările de dispoziție și artrita.
Consumul de alimente care conțin probiotice, cum ar fi brânza, poate ajuta la restabilirea acestui echilibru natural. Singura precauție când vine vorba de brânză este să nu exagerați. Brânza poate să fie bogată în calorii, grăsimi saturate și sodiu, notează Harvard Medical School.
-
Semne timpurii de infarct pe care mulți le ignoră18.09.2025, 22:35
-
-
-
10 boli care nu dor, dar pot fi fatale18.09.2025, 18:09
-
S-a înființat Federaţia Patronală a Farmaciilor din România18.09.2025, 15:52
Cum să devii un "super-senior". Harvard dezvăluie secretul longevității: Nu au Alzheimer sau demență. Creier impecabil la 90 de ani
Apasă acest punct de pe mână dacă vrei să scapi de durerea de cap. Trece în câteva minute
Ai dureri de cap? Acest truc simplu de pe mână te poate salva. Cum te poți simți mai bine în câteva minute.
Ce înseamnă când apar păianjeni în casă
De ce să nu spargi ouăle de marginea castronului
Ce pățești dacă mănânci salam mai multe zile la rând. Efectul este alarmant
7 remedii naturiste pentru arsuri solare: calmează pielea rapid
Ai probleme cu somnul și ești stresat? Cum te poate ajuta un covor. Cum să dormi mai bine prin "împământare"
Semnul de pe conservă că peștele e contaminat. Ce este codul FAO și ce număr să EVIȚI: Uite secretul pentru un pește necontaminat
Știința spune să folosiți ventilatoarele până când temperatura este de 27°C. Trucul simplu care scade factura la curent
Australienii au descoperit TRUCUL genial care îți scade factura la curent cu până la 90% vara!
De ce să nu mai speli niciodată tocătorul de lemn cu detergent de vase. Gafa colosală pe care ai făcut-o până acum
Orele la care trebuie să bei cafeaua. Când e momentul să te oprești
Aceasta este ora exactă la care trebuie să îți bei cafeaua.
Vitamina D ar putea opri cancerul colorectal. Doctorii sunt uimiți!
6 greșeli pe care designerii de interior nu le fac niciodată în propriile case
De ce ar trebui să renunți la tocătoarele de tăiat din plastic
Șterge oglinda cu hârtie de ziar și oțet. De ce să nu mai folosești lavete
Cum să cureți grăsimea și mâncarea arsă de pe aragaz. Ingredientul care șterge orice pată
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară
De ce e bine să pui puțin bicarbonat pe carne înainte de a o găti. Trucul gospodinelor de la țară.
De ce ar trebui să renunți la sandale când zbori. Detalii surprinzătoare despre siguranța în avion
Cum se spală, de fapt, blugii. Truc genial de la Adina Buzatu
5 motive să NU mai stai cu laptopul pe picioare. Numărul 2 te va uimi
Oțetul, aliatul tău pentru picioare fine, hidratate și fără miros neplăcut
Îmbrăcămintea pe care nu trebuie să o speli cu apă fierbinte. Se distruge țesătura
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână
De ce ar trebui să-ți bagi picioarele în apă cu sare cel puțin o dată pe săptămână. Cele 5 efecte uimitoare de care trebuie să afli.