Alimentele procesate, de ce te îngrașă. Ce modificări produc în organism

Angela Sabău |
Data publicării:
Alimentele procesate
Alimentele procesate

Alimentele procesate cresc pofta de mâncare și, automat, duc la creșterea în greutate. Un mic studiu arată că apar schimbări hormonale.

Consumul alimentelor ultra-procesate, nu doar chipsuri sau prăjituri, ci și alimente precum cerealele pentru micul dejun, carnea procesată, mezeluri sau fructele din conserve în sirop îndulcit c zahăr, îi face pe oameni să se supraalimenteze și să crească în greutate, în comparație cu persoanele care consumă alimente neprocesate. Acest lucru reiese dintr-un mic studiu, publicat de Cell Metabolism.

În studiu au fost implicați 20 de bărbați și femei care au stat la o unitate de cercetare timp de o lună și au fost repartizați la întâmplare la una din cele două diete.

Un grup a primit alimente ultra procesate, iar celălalt grup a fost hrănit cu alimente neprocesate (cum ar fi un mic dejun cu ovăz cu banane, nuci și lapte degresat). După două săptămâni, participanții au fost comutați la dietele opuse. Ambele diete au fost potrivite uniform pentru calorii totale, macronutrienți, fibre, zaharuri și sodiu, iar participanților li s-a permis să mănânce cât mai mult sau atât cât au dorit.

Alimente procesate, câștig mai mare în greutate

Constatările arată că participanții la studiu au mâncat mai multe calorii atunci când consumau alimente ultra-procesate, în comparație cu cele două săptămâni în care au mâncat alimente neprocesate. De asemenea, au câștigat mai mult în greutate în dieta ultra-procesată.

Cerctătorii spun că nu este tocmai clar de ce, dar au descoperit că hormonii care suprimă pofta de mâncare au scăzut și hormonii foamei au crescut, atunci când oamenii mâncau alimente procesate.

În concluzie, mâncați alimente întregi, neprocesate, cu cât mai puține ingrediente.

 

Sursa: AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel