Ardeiul iute, efecte surprinzătoare asupra metabolismului. Cum topește grăsimile

Alimentele picante ar putea avea efecte benefice asupra metabolismului, accelerând arderea grăsimilor. 

Atunci când nu putem pierde în greutate sau pierdem în greutate, dăm vina pe un metabolism încet. Vestea bună este că anumite alimente ar putea contracara efectul unui metabolism lent și chiar să îl stimuleze, ajutând la arderea grăsimilor. 

 

Studiile arată că alimente picante, precum ardeii iuți, ar putea ajuta la accelerarea metabolismului. 

O meta-analiză publicată în iunie 2017 în jurnalul Bioscience Reports a constatat că un compus activ găsit în ardei iute, munit capsaicina, ajută la accelerarea metabolismului și poate avea un rol important în pierderea în greutate. Studiile incluse în analiză au folosit suplimente de capsaicină, astfel încât nu se poate presupune că alimentele care conțin capsaicină (care au cantități mai mici de compus decât suplimentele concentrate) ar avea același efect asupra metabolismului.


De asemenea, cercetările arată că ardeiul iute poate avea efecte anti-obezitate, astfel încât adăugarea acestuia în dietă ar putea stimula eforturile de pierdere în greutate.

 

Proprietăți anti-cancerigene

O metaanaliză publicată în revista Pharmacognosy Review în numărul din ianuarie-iunie 2017, de asemenea, notează că acest compus, capsaicina, are proprietăți anti-cancerigenice, anti-diabetice, antihipertensive, antiinflamatorii și antioxidante.

Combinații favorabile


S-ar putea să îmbunătățiți efectele de pierdere în greutate ale ardeiului iute, combinându-l cu alte alimente. De exemplu, ceaiul verde are este cunoscut pentru efectele sale de pierdere în greutate.

Un studiu publicat  în Annals of Nutrition Metabolism a arătat că o combinație de ceai verde, capsaicină și ghimbir a dus la o scădere semnificativă a greutății la femeile supraponderale în comparație cu placebo. Suplimentul conținea 125 miligrame de ceai verde, 25 miligrame de capsaicină și 50 miligrame de extract de ghimbir. Doza a fost luată timp de opt săptămâni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel