Artere sănătoase. De ce ar trebui să faci mai mulți pași zilnic

Florina Pop |
Data publicării:
Mișcarea fizică făcută în weekend este la fel de utilă pentru sănătate
Mișcarea fizică făcută în weekend este la fel de utilă pentru sănătate

Studiile arată că mai mulți pași făcuți într-o zi înseamnă artere mai sănătoase, iar artere elastice, un sistem cardiovascular sănătos.

„Cu cât faci mai mulți pași într-o zi, cu atât arterele vor fi mai elastice. Arterele elastice reprezintă semnul unui sistem cardiovascular sănătos, în timp ce arterele rigide, inflexibile sunt un precursor al bolilor de inimă", potrivit health.harvard.edu.

Cercetătorii au analizat rezultatele din 10 studii care au măsurat numărul pașilor zilnici ai participanților și rigiditatea lor arterială cu ajutorul unei tehnici numite viteză de undă pulsată. Măsurarea vitezei undei pulsului demonstrează cât de rigidă sau elastică este artera. Dacă e rigidă, atunci viteza e mare.

Studiul a arătat că oamenii foarte activi, care făcuseră mai mult de 10.000 de pași pe zi, au avut cele mai scăzute măsurători ale vitezei undei pulsului. Prin urmare, arterele lor erau mai elastice decât cele ale persoanelor mai puțin active.

Autorii cercetării pledează pentru parcurgerea zilnică a doar 1.000 de pași zilnic. Îmbunătățește viața.

Studiul a fost publicat în revista Hypertension.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel