Avocado, bun pentru IMUNITATE și înlocuitor pentru CARNE. Când devine PERICULOS pentru sănătate
Avocado, care sunt beneficiile pe care le oferă și când devine periculos pentru organism.
Ficatul uman nu poate să producă grăsime poli nesaturată, deși e capabil să facă peste 2.000 de reacții chimice diferite. Dar fiecare celulă umană conține grăsime poli-nesaturată. Și are nevoie de această. Din hrană
Ce se întamplă în lipsa ei? Dr. Laura Ene, medic primar diabet și nutriție a oferit explicația și a vorbit despre avocado.
"Nucile, uleiul presat la rece, avocado sunt alimente indispensabile pentru protecția imunitară. De ce?
Grăsimile poli-nesaturate intră în fiecare celulă umană. Sunt cele care fac prevenție activă împotriva atero-sclerozei. Nu pot fi produse de organismul uman. Și trebuie luate din alimentație. Avocado trebuie să înlocuiască porția de carne ori de brânza de la acea masă și putem consuma cel mult 150 de grame pe zi", spune ea.
Ce se întâmplă când mănânci MĂMĂLIGĂ. Afecțiunile pe care le previne MĂLAIUL
Iată precauțiile în privința fructului avocado
"Un avocado de 100-150 de grame este echivalentul din punct de vedere caloric cu o bucată de carne de 100-150 de grame, deci nu trebuie consumat fără limite. Avocado nu ar trebui consumat alături de carne pentru că e foarte caloric, ar trebuie consumat cu legume plin legume care să dea acea sățietate cu puține calorii", a spus Laura Ene, medic primar diabet și nutriție, în emisiunea "Doctor de Bine"
Senzația de sățietate apare din volum. Odată ce stomacul primește suficient volum va da semnal creierului să apară senzația de plin. Cea mai bună metodă de a slăbi ori de vă menține normo-ponderali este să mâncați multe legume la o masă. Conțin peste 90% apă și au volum mare, așa că senzația de prea-plin apare cu foarte puține calorii.
Toate uleiurile, deși esențiale pentu sănătate, sunt concentrate calorice. Fie că mâncați acovado, nuci, ori ulei presat la rece, cantitătile trebuie să fie mici. În privința uleiurilor neprocesate, o singură lingură conține 100 de kilocalorii. Nu dă senzația de sațietate, dar îngrașă. Așa că și acesta se consumă cu porția. În salată, cel mult o lingură de ulei. E cantitatea care nu îngrașă și ajută tot sistemul imunitar, potrivit stirileprotv.ro.
"Uleiurile nesaturate au valoare crescută pentru că pe lângă trigliceride, pe lângă grăsimea propriu zisă, păstează compușii minoritari, antioxidanții, vitamina E. E bine să fie un ulei brut, presat la rece", a spus dr. Nicoleta Chira, Facultate de Chimie, Universitatea Politehnică București.
Copiii și adolescenții au cea mai mare nevoie ca în meniul lor să existe ulei presat la rece, pește gras, avocado și nuci.
-
7 motive să bei zeamă de murături în mod regulat08.12.2025, 17:15
-
-
Colesterolul ridicat din naștere: testele standard nu-l detectează08.12.2025, 14:01
-
Obiceiurile de condus pot trăda primele semne ale declinului cognitiv08.12.2025, 12:37
-
EXCLUSIV Mănâncă asta zilnic și pielea ta va străluci! 5 alimente pline de colagen și niacinamide
5 plante și condimente care îmbunătățesc digestia
Ceaiul care îți curăță ficatul și colonul. E cel mai bun detoxifiant de iarnă. De ce multe femei îl adoră
Băutura delicioasă care poate reduce colesterolul rău datorită proprietăților sale
De ce să mănânci un măr verde pe zi. 6 beneficii dovedite științific
6 motive să mănânci un măr verde pe zi. Beneficiile te vor surprinde.
Te doare capul? Acest ingredient banal din bucătărie face minuni! E mai puternic decât o pastilă
Uleiul esențial de scorțișoară: 5 motive să îl folosești. Luptă împotriva îmbătrânirii și bolilor cronice
6 beneficii ale ceaiului de lemn dulce. O alegere naturală pentru digestie și imunitate
Planta care îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia
Această plantă îți detoxifică ficatul și îți îmbunătățește digestia. O ai deja în casă!
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Ceaiul de ceapă cu miere și lămâie, remediu natural pentru tuse și răceală. Te pune pe picioare în câteva ore
Ceaiul de ghimbir: beneficii demonstrate științific pentru inimă, imunitate și metabolism
Un ceai vechi de secole face valuri în medicina modernă. Este plin de antioxidanți și previne bolile de inimă și diabetul.
Planta pe care o ai în grădină și nu știai că vindecă ficatul
Oregano, planta simplă care reduce stresul, întărește imunitatea și luptă cu infecțiile
Ce se întâmplă dacă mănânci corcodușe verzi. Nu ți-a spus nimeni ASTA! Sunt cianură în stomac
Plante medicinale uitate, cu beneficii puternice pentru rinichi, sânge sau tuse
Ceaiul care te ajută să slăbești rapid și natural. Arde multe grăsimi
Acest ceai te-ar putea ajuta să slăbești rapid, în mod natural. Reglează apetitul și provoacă arderea mai mare a grăsimilor.
Sucul de merișoare, aliat al arterelor. Le redă flexibilitatea și stimulează circulația sanguină
Ceaiul care te scapă rapid de balonare. E perfect dacă NU îți place ghimbirul
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
Noni, planta tropicală cu beneficii pentru sănătate și piele
Planta de "100 de ani" care curăţă vasele de sânge. Lidia Fecioru: Câte cinci picături, dimineaţa
Ceaiul medicament pentru gripă. Îți încălzește corpul, scoate toxinele și te calmează
Ceaiul minune care te încălzește iarna și te scapă de răceli. Medicii îl recomandă pentru imunitate și energie. Iată cum îl prepari.
