Băutura delicioasă care elimină toxinele și accelerează metabolismul

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Băutura delicioasă care elimină toxinele și accelerează metabolismul. Foto: Freepick @jcomp
Băutura delicioasă care elimină toxinele și accelerează metabolismul. Foto: Freepick @jcomp

Băutura delicioasă, care elimină toxinele, poate fi preparată acasă din câteva produse pe care le avem în cămară. 

În zilele noastre, se vorbește des despre bolile legate de alimentația deficitară. Obezitatea, diabetul sau sindromul metabolic se numără printre categoriile de afecțiuni de care suferă omenirea.

Mâncarea noastră, plină de toxine, ne-a transformat sănătatea și a devenit cel mai mare dușman al nostru. De aceea, ar fi înțelept să ne revizuim dieta și să introducem alimente sănătoase în meniu.

Vezi si: Ceaiul care calmează tusea, vindecă herpesul și reface plămânii. Este cel mai puternic expectorant natural

Consumul excesiv de carne, zahăr și alimente procesate este dăunător sănătății. Un studiu a raportat legătura dintre consumul de carne procesată și creșterea numărului de boli cronice. 

Cu toate acestea, alimentele procesate nu sunt singurele aflate pe lista neagră.  Îngrășămintele, pesticidele și alte produse fungicide, folosite pentru a proteja fructele și legumele de insecte, sunt și ele dăunătoare sănătății, ca să nu mai vorbim de expunerea la substanțele toxice din aer, care provoacă boli pulmonare și hepatice.

Natura are mereu soluții pentru a depăși aceste neplăceri și ne pune la dispoziție ingrediente sănătoase, care ne ajută să ne restabilim sănătatea și starea de bine.

Citește și: 3 alimente care reduc stresul și anxietatea. Ce NU trebuie să mănânci niciodată dacă ești stresat

Din câteva legume și fructe putem prepara o băutură delicioasă, care contribuie la  detoxifierea organismului, activarea metabolismului și promovarea pierderii în greutate. Pentru această băutură vom folosi: ghimbir, lămâie, țelina și roșii.

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antivirale. Pe lângă faptul că este bogat în antioxidanți, care ne pot proteja împotriva anumitor boli cronice, ghimbirul are efecte pozitive asupra obezității și asupra profilului metabolic la persoanele supraponderale, deoarece permite termogeneza și reducere senzația de foame.

Lămâia are zeci de beneficii pentru sănătate. Și pe bună dreptate, efectul său detoxifiant este recunoscut, ca să nu mai vorbim despre acțiunea asupra slăbirii și a grăsimii corporale, datorită polifenolilor pe care îi conține.

Țelina are o activitate antioxidantă. Numită și „Apium graveolens”, țelina face parte din familia Apiaceae și este plină de compuși fenolici și antioxidanți. Un studiu a stabilit că toți compușii săi acționează ca antioxidanți puternici cu efecte vindecătoare.

De ce să pui sare și piper pe lămâie. Combinația de care are nevoie corpul tău

Roșiile ajută la menținerea unei greutăți optime sănătoase și oferă organismului nutrienții necesari pentru buna funcționare. În plus, licopenul, care este o componentă a roșiilor, este încărcat cu antioxidanți, având capacități bioactive de a modifica sistemul imunitar și, în special, procesele metabolice.

Ingrediente pentru băutura de detoxifiere, care va purifica organismu:

2 linguri de ghimbir proaspăt ras,

sucul de la o jumătate de lămâie,

2 tulpini de țelină,

cană suc de roșii,

un praf de ardei iute.

Pregătirea băuturii, pas cu pas

 

Într-un blender, combinăm toate ingredientele spălate și uscate. Băutura este gata pentru a fi consumată. De asemenea, putem pregăti o cantitate mai mare a acestei băuturi, pe care o vom păstra în frigider. Băutura miraculoasă poate fi consumată, diluată cu apă, de 3 ori pe zi, în afara meselor.

Atenție! Ghimbirul nu este recomandat femeilor însărcinate și persoanelor care suferă de boli ale sângelui.

Lămâia nu este recomandată persoanelor care suferă de arsuri și ulcer gastric sau au alergie la citrice.

TREBUIE SĂ ȘTII ASTA:

Cafeaua, "sănătate curată". Doru Negru: Hai să fim serioși! Sunt povești că îți crește tensiunea. Cafeaua e vasodilatator

Crăciunul, "sărbătoarea BURȚII". Doru Negru: Intoxicație cronică voluntară cu mâncare. Ne-a spus cineva vreodată - NU mai mânca, mă, că mâncarea e OTRAVĂ curată?

Cura de slăbire, "cea mai mare tâmpenie cu putință". De ce să mănânci din 3 în 3 ore. Doru Negru: Celula, nemernica, distruge mușchiul, nu grăsimea

Ce trebuie să mâncăm în funcție de forma dinților și De Ce ne cad dinții de la o vârstă. Doru Negru: Și noi ce facem? Ne punem dinți de fier și măsele de oțel

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel