Pate vegetal din ciuperci, rețeta gata în 15 minute
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Quinoa este originară din Anzi, unde a fost cultivată mult timp de incași. Se gătește în aproximativ 10-12 minute, constituind o garnitură ușoară, bogată în fibre dar și vitamine. Ea este recomandată în...
Quinoa poate fi folosită în supe, salate și produse de patiserie. În general este importată din America de Sud.
Quinoa este un bob mic rotund de culoare deschisă, asemănătoare ca aspect cu semințele de susan. Dar quinoa este disponibilă și în alte culori, inclusiv roșu, violet și negru. Majoritatea soiurilor de quinoa trebuie clătite înainte de a fi gătite, pentru a îndepărta reziduurile amare care conțin saponină, o substanță care ține la distanță insectele.
Quinoa este o proteină completă, unul dintre puținele alimente vegetale care oferă toți cei nouă aminoacizi esențiali de care are nevoie corpul uman într-un echilibru sănătos. Quinoa conține cantități mari de potasiu, care ajută la controlul tensiunii arteriale.
De asemenea, este bogată în antioxidanți care pot ajuta la controlul diabetului de tip 2. Deși minuscule, boabele de quinoa vă ajută să vă simțiți mai plini, adică sătui, mai mult timp.
Fiecare cereală integrală oferă un amestec diferit de substanțe nutritive. Quinoa este o sursă bună (mai mare sau egală cu 10% din valoarea zilnică recomandată) de cupru, proteine, fibre și fier, precum și vitaminele B tiamină (B1) și piridoxină (B6). Quinoa este, de asemenea, o sursă excelentă (mai mare sau egală cu 20% din valoarea zilnică recomandată) de magneziu, fosfor, mangan și acid folic.
Quinoa nu numai că este o proteină completă, dar boabele au un raport de obicei ridicat de proteine versus carbohidrați. Totoată, dacă aveți boala celiacă, amintiți-vă că quinoa este una dintre numeroasele opțiuni excelente de cereale fără gluten!
Secretul pateului vegetal. Ingredientul cheie care îl face delicios. Rețeta e gata în 15 minute.
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Cu ce să mănânci carnea de miel ca să nu îți crească colesterolul.
Acestea sunt cele 6 alimente care te ajută să ieși la baie și să ai un tranzit intestinal normal și bun.
Ți-au ieșit iar cartofii moi, lipicioși sau făcuți doar pe margini? Ține-i 10 minute în apă cu gheață și vezi diferența!
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Când pui sarea în tocănițe sau ciorbe - la mijlocul gătitului sau la început? Greșeala pe care o fac mulți.
De ce cafeaua nu este întotdeauna cea mai bună alegere dimineața? Iată băutura de 100 de ori mai bună decât cafeaua.
Efectele negative ale apei cu lămâie. Ce se întâmplă dacă bei prea multă apă cu lămâie sau prea multă limonadă.