Beneficiile Quinoa: în ce boli cronice face minuni
Quinoa este originară din Anzi, unde a fost cultivată mult timp de incași. Se gătește în aproximativ 10-12 minute, constituind o garnitură ușoară, bogată în fibre dar și vitamine. Ea este recomandată în...
Quinoa poate fi folosită în supe, salate și produse de patiserie. În general este importată din America de Sud.
Quinoa este un bob mic rotund de culoare deschisă, asemănătoare ca aspect cu semințele de susan. Dar quinoa este disponibilă și în alte culori, inclusiv roșu, violet și negru. Majoritatea soiurilor de quinoa trebuie clătite înainte de a fi gătite, pentru a îndepărta reziduurile amare care conțin saponină, o substanță care ține la distanță insectele.
Valori nutritive și boli în care e indicată
Quinoa este o proteină completă, unul dintre puținele alimente vegetale care oferă toți cei nouă aminoacizi esențiali de care are nevoie corpul uman într-un echilibru sănătos. Quinoa conține cantități mari de potasiu, care ajută la controlul tensiunii arteriale.
De asemenea, este bogată în antioxidanți care pot ajuta la controlul diabetului de tip 2. Deși minuscule, boabele de quinoa vă ajută să vă simțiți mai plini, adică sătui, mai mult timp.
Fiecare cereală integrală oferă un amestec diferit de substanțe nutritive. Quinoa este o sursă bună (mai mare sau egală cu 10% din valoarea zilnică recomandată) de cupru, proteine, fibre și fier, precum și vitaminele B tiamină (B1) și piridoxină (B6). Quinoa este, de asemenea, o sursă excelentă (mai mare sau egală cu 20% din valoarea zilnică recomandată) de magneziu, fosfor, mangan și acid folic.
Quinoa nu numai că este o proteină completă, dar boabele au un raport de obicei ridicat de proteine versus carbohidrați. Totoată, dacă aveți boala celiacă, amintiți-vă că quinoa este una dintre numeroasele opțiuni excelente de cereale fără gluten!
-
Alimentele care afectează creierul și cresc tensiunea arterială25.10.2025, 18:23
-
-
De ce mă doare capul în fiecare dimineață?25.10.2025, 12:41
-
-
De ce să acoperi zacusca cu un strat subțire de ulei
Murăturile, iaurtul și chefirul: cum îți transformă imunitatea în câteva zile
Alimentele fermentate sunt "super-eroii" care îți întăresc imunitatea și te feresc de virusuri.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci zahăr timp de 7 zile
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Orezul brun conține mai mult arsenic decât cel alb! De ce specialiștii spun să NU renunți la el?
Ce sunt striațiile albe de pe pieptul de pui. Cum alegi carnea de calitate
Nu mai arunca bananele înnegrite. 4 lucruri simple și rapide pe care le poți face. Nu te așteptai la asta
Nu mai arunca mărarul și pătrunjelul. Cum să le păstrezi verzi și proaspete săptămâni întregi
Metoda secretă pentru a menține mărarul și pătrunjelul proaspete săptămâni întregi.
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Le poți face în 10 minute. E desertul iernii
Clătite cu banane și nuci: rețetă. Un desert rapid pentru weekendurile de iarnă. Trebuie să-l încerci.
Berea cu probiotice: un nou trend sănătos. Poate fi mai sănătoasă decât credeai
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
O simplă schimbare de dietă ar putea reduce riscul de deces prematur cu aproape 20%
De ce să pui lămâie în cafea. Trucul care îți transformă diminețile. 3 motive pe care le vei adora
Este ceva nemaipomenit să începi ziua cu o cană de cafea bună. Dar iată de ce să pui puțină lămâie în cafea.
Ovăzul, desființat de medic: Unde ne-am stricat? Micul dejun era cu brânză, ouă și slănină
Medicul nutriționist desființează micul dejun cu ovăz. "Ovăzul nu este pentru oricine".
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
Brânza și iaurtul provoacă insomnie și vise urâte. Semnul subtil că ai intoleranță la lactoză
Laura Cosoi, rețetă de "coaste de porumb": Un snack ideal pentru o zi toridă de vară
Laura Cosoi a dezvăluit rețeta de "coaste de porumb", o gustare ideală pentru vară.
