Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Berea consumată moderat contribuie la scăderea incidenţei bolilor cardiovasculare, potrivit studiului "Evaluarea efectului consumului de bere asupra hemostazei la subiecţi sănătoşi", derulat sub egida Centrului...
Rezultatele obţinute "validează un posibil efect pozitiv" asupra organismului determinat de consumului moderat de bere, studiul fiind realizat la finalul lui 2017. Au fost implicate persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Cantitatea de bere consumată nu a depășit limitele consumului moderat, adică 330 ml bere/zi în cazul femeilor şi 660 ml în cazul bărbaţilor.
"Studiul a evaluat impactul consumului moderat de bere asupra echilibrului fluido-coagulant, prin măsurarea concentraţiei unor componente ale sângelui, factori ai sistemului natural de molecule cu activitate anti-coagulantă şi pro-coagulantă. Este vorba despre proteinele C şi S - cu rol de oprire a procesului de coagulare -, fibrinogenul - un marker al inflamaţiei şi al stării de hipercoagulabilitate -, PAI-1 (inhibitorul activatorului plasminogenului) cu rol de oprire a procesului de coagulare şi homocisteina - marker al disfuncţiei endoteliale", conform rezultatelor studiului citat.
La o oră de la ingerarea cantităţii de bere, studiul a arătat o reducere medie cu 45% a nivelului PAI-1, inhibitor al procesului normal de distrugere a cheagurilor nou formate. Studiul arată că fibrinogenul a avut, de asemenea, tendinţa să scadă după o oră, iar nivelul de homocisteină a scăzut cu 5,7%, un factor care este strâns legat de procesul de ateroscleroză, substratul pe care se grefează activarea coagulării şi formarea patologică a cheagurilor.
După o lună de consum
După o lună de consum, scăderea PAI-1 a fost cu 7% mai mică faţă de nivelul iniţial. Fibrinogenul a avut o variaţie nesemnificativă statistic, iar homocisteina a revenit la valori apropiate, dar uşor mai mici decât cele iniţiale.
Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cardiovasculare reprezintă 31% din cauzele de deces la nivel international.
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Șase fructe care surclasează portocala la conținutul de vitamina C.
Aceasta este singura legumă care nu trebuie congelată sau conservată pentru că își pierde proprietățile.
Balonarea dispare rapid cu acest ceai. Este alegerea perfectă dacă nu îți place ghimbirul.
O plantă banală din grădină ar putea vindeca inflamațiile intestinale.
Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru femeile de peste 40 de ani. Iată cum să-ți echilibrezi hormonii în mod natural.
Acest ceai scade hipertensiunea și glicemia. Are efect semnificativ.
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.
Cea mai bună băutură care spală și curăță ficatul gras.
Ce efect are ceaiul asupra tensiunii arteriale. Detaliul pe care trebuie să îl știi.