Dr Mihaela Bilic: Mai bine să-ți fie rău pentru că ai făcut ceva, decât să regreți și să-ți pare rău că n-ai făcut nimic

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dieta
Dieta

Medicul nutriționist Mihaela Bilic atrage atenția asupra unei expresii care se aplică românilor și când vine vorba de mâncare: ”mai bine rău decât să-ți pară rău”.

Medicul Mihaela Bilic vorbește despre obezitate și expresia ”mai bine să-ți fie rău, decât să-ți pară rău”, într-o postare pe rețelele sociale, dând exemplul unei persoane care mănâncă mult, dar face sport pe măsură.

”Prima oară am auzit vorba asta de la Radu, cel mai mare mâncău pe care l-am cunoscut. E genul de persoană cu care, dacă stai la masă, te sinucizi de ciudă sau intri în depresie Problema nu e că poate mânca 20 de clătite sau o oală de sarmale odată, problema e că nu se vede unde se duc miile de calorii!

E drept că face mult sport și cu certitudine are un metabolism spectaculos, dar asta nu încălzește pe nimeni - oricine visează să poată mânca pe săturate fără să se îngrașe și când vezi că lucrul ăsta există, inevitabil mori de invidie. Dacă la capitolul alimentar nu putem aplica “teoria lui Radu” decât cu riscul obezității morbide, strategia mi se pare interesantă când vine vorba de filozofia vieții”, notează dr Bilic.

Însă, lucrurile stau total diferit când vine bvorba de experiențele vieții.

”Dacă ne gândim la provocările și experiențele cu care ne-am confruntat de-a lungul anilor, merită să mergem pe principiul “mai bine să-mi fie rău, decât să-mi pară rău!”. Cel mai trist lucru când privești spre trecut sunt regretele: părerea de rău pentru o situație sau o întâmplare pe care n-ai avut curajul sau puterea s-o trăiești.

Orice experiență, chiar dacă e bună sau rea, ne aduce un plus de înțelegere, rămânem cu ceva - fie și o amintire. Însă situațiile pe care le-am evitat, de care ne-a fost frică sau am fugit, rămân ca o neîmplinire, ca un regret. “Cum ar fi fost să…” e gândul care nu-ți dă pace.

Din succese, dar mai ales din eșecuri, învățăm. Și culmea e că și după experiențele negative, după ce timpul vindecă durerea, rămân concluzii constructive. Mai bine să-ți fie rău pentru că ai făcut ceva, decât să regreți și să-ți pare rău că n-ai făcut nimic.  Așa că acum, la început de an, vă urez să aveți parte de experiențe neașteptate, surprinzătoare. Nu contează dacă sunt bune sau rele, important e să lase amintiri de neuitat”, explică Mihaela Bilic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel