Boala asemănătoare poliomielitei care dă bătăi de cap specialiștilor

Mielita acută flaccidă (AFM), boala asemănătoare poliomielitei, dă bătăi de cap specialiștilor americani, care investighează un număr tot mai mare de cazuri apărute în rândul copiilor. Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii a creat un grup de lucru pentru a urmări infecţia care atacă sistemul nervos şi provoacă un fel de amorţeală a membrelor, până la pierderea completă a mobilităţii.

Grupul de lucru pe AFM va include experți științifici din domeniul medical, în special din sănătate publică, dar nu numai, și va încerca să identifice cauza bolii și să îmbunătățească tratamentul pacienților.

Medicii din Statele Unite au văzut un număr mare de cazuri AFM începând cu 2014, mai ales la copii. În 2018 s-au înregistrat 106 cazuri confirmate de AFM în 29 de state. Au mai existat 120 de cazuri confirmate în 2014, 22 cazuri în 2015, 149 cazuri în 2016 și 33 în 2017.

,,Echipa se va asigura că întreaga comunitate științifică este implicată și lucrează împreună pentru a oferi răspunsuri importante și soluții pentru a detecta în mod activ boala, pentru a trata mai eficient și în cele din urmă a preveni AFM și consecințele acesteia", a declarat dr. Robert Redfield, directorul CDC.

Grupul de lucru va face recomandări cheie cu privire la modul de reacție atunci când numărul cazurilor crește, informează MedicineNet.com.
AFM afectează măduva spinării, cauzând slăbiciune în unul sau mai multe membre. Mai puțin de un milion de persoane din SUA suferă anual de boala neurologică rară, cauza nefiind încă elucidată, incriminat fiind deocamdată virusul EV-D68.

Virusul EV-D68 a fost izolat în anii '60 în California, fiind similar cu virusul poliomielitei, dar, și cu alte virusuri care provoacă răceli simple. Simptomele iniţiale pe care le provoacă acest virus se aseamănă cu gripa: tuse, strănuturi, secreţii nazale, însă ulterior manifestările pot evolua ducând la respirație dificilă și paralizia mușchilor respiratori, astfel încât AFM prezintă un pericol mare să ducă la deces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel