Sindromul Wolff-Parkinson-White, afecțiune cardiacă tăcută. Poate rămâne ascunsă până la bătrânețe
Sindromul Wolff-Parkinson-White este o afecțiune cardiacă tăcută. Poate rămâne ascunsă până la bătrânețe.
Carnea roșie este asociată cu o creștere a colesterolului, dar specialiștii au descoperit că și carnea albă are efect asemănător. De asemenea, ei au verificat ce alimente pot duce la scăderea...
Colesterolul crescut este cunoscsut ca factor de risc pentru o serie de boli cardiovasculare, în special la vârste mai înaintate. Specialiștii au descoperit că un consum de carne, roșie sau albă, controbuie la creșterea colesterolului, dar au verificat și alimente care pot duce la scăderea colesterolului.
Mâncând cantități mari de carne roșie poate crește nivelul de colesterol LDL (rău), dar noile cercetări sugerează că ar trebui să vă reduceți și aportul de carne albă. Rezultatele au fost publicate online, în de The American Journal of Clinical Nutrition.
Cercetătorii au ales la întâmplare 113 adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 21 și 65 de ani, cărora le-au dat să urmeze o dietă de patru săptămâni cu niveluri ridicate de carne roșie, carne albă (pui și curcan) sau proteine pe bază de plante (cum ar fi nuci, cereale integrale, produse din soia) și leguminoase, potrivit Harvard Medical School.
După aceea, nivelurile de LDL din grupul de alimente cu carne roșie ridicată au crescut, așa cum au fost prognozate, dar cercetătorii au descoperit că și la cei care au consumat carne de pasăre au avut același efect asupra nivelului LDL ca al cărnii roșii.
În comparație, oamenii din grupul care a consumat proteine vegetale au obsergvat că nivelul LDL-urilor lor a scăzut cu aproximativ 7%.
Cercetătorii au menționat fitosterolii (substanțele chimice vegetale) ale dietei, care pot scădea nivelul colesterolului, drept cel mai probabil motiv. Ei au ajuns la concluzia că reducerea consumului de carne - roșie și alb - și consumul mai multor proteine vegetale poate fi cea mai bună abordare pentru gestionarea nivelurilor LDL.
Sindromul Wolff-Parkinson-White este o afecțiune cardiacă tăcută. Poate rămâne ascunsă până la bătrânețe.
Aceasta este cea mai ieftină pastilă care protejează inima de infarct. Și nu, nu este este aspirina.
Acesta este cel mai rău lucru pentru inimă. O macină în totalitate și dublează riscul de infarct și boală coronariană.
Această boală subdiagnosticată și netratată crește riscul de deces. Crește riscul de deces la 50% în decurs de 5 ani.
Problemele cardiace minore sunt asociate cu degradarea creierului.
Antidotul care reduce semnificativ colesterolul ridicat. Are efect major.
Dieta care îți ucide inima în tăcere. Alimentele care transformă arterele în bombe gata să explodeze.
Infecția banală care duce la probleme cardiace. Riscurile sunt extrem de ridicate.
Inima femeilor este mult mai afectată decât cea a bărbaților. Medicii trag un semnal de alarmă.
Această decizie banală îți distruge inima. Duce la creșterea semnificativă a tensiunii arteriale.
Acest antioxidant poate preveni degradarea inimii.
Boala extrem de frecventă care se comportă ca o tumoră. Macină tot corpul până îl distruge.
Milioane de pacienți cu boli cardiovasculare nu primesc tratamentul necesar pentru a preveni complicațiile fatale.
Inima ta ar putea îmbătrâni mai repede decât crezi. Vezi dacă ești în pericol.