Diabetul legat de malnutriție, recunoscut oficial drept diabet de tip 5
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
Ce se întâmplă dacă mănânci cartofi reci. Ce proprietăți au aceștia și ce se întâmplă în organism când mănânci salată orientală.
Ce se întâmplă dacă mănânci cartofi reci. Cercetările mai recente arată atunci când cartofii s-au răcit devi superalimente ieftine și nutritive capabile să ajute la pierderea în greutate, să îmbunătățească starea de spirit și să stimuleze sistemul imunitar.
Atunci când cartofii sunt gătiți și apoi lăsați să se răcească, aceștia capătă o textură fermă. Data viitoare când fierbeți niște cartofi și aceștia se răcesc, luați aminte. Acesta este rezistența amidonului care se formează.
Atunci când consumați amidon rezistent, acesta nu poate fi digerat corespunzător în stomac și intestinul subțire, așa că vă poate face să vă simțiți mai sătui pentru o perioadă mai lungă decât atunci când consumați cartofi fierți.
Amidonul rezistent este cunoscut ca prebiotic - adică conține un tip de fibră capabil să supraviețuiască până în colon. Când ajung acolo, acestea furnizează hrană pentru bacteriile bune, care se hrănesc, prosperă și se înmulțesc cu ele, potrivit Well Doing.
Colonul este plin de trilioane de bacterii, cunoscute sub numele de microbiom. Aceste microbiome reglează greutatea și starea de spirit a noastră. Microbiomul trimite semnale către hormonii noștri de foame pentru a ne spune să mâncăm corespunzător nevoilor noastre. Când este dezechilibrat, putem avea senzații de poftă și metabolismul nostru poate fi afectat.
De asemenea, ne putem simți într-o stare proastă, deoarece semnalele trec între microbiomul din intestin și creier. Nu e de mirare că intestinul este acum numit ”al doilea creier”. De aceea, hrănirea bacteriilor bune cu substanțele potrivite este vitală.
Vezi și: Aurora boreală, vizibilă în România. Cum ne afectează asta sănătatea. Semnele la care să fii atent
”Dacă ar trebui sa consumăm mai des un preparat, salata orientală ar fi acela. Ar merita să fie introdusă inclusiv în meniurile din restauranteDe ce orientală? Nimeni nu știe care îi sunt originile, dar părerea mea e ca vine dinspre vest, nu din Orient. Cartoful e aliment de bază in țările germanice, asa cum sunt pastele la italieni si pâinea la francezi.
Iar salata orientală e de fapt o salată de cartofi, care în tradiția românească are 4 ingrediente de bază: cartofi, ceapă, măsline și ou fiert. In funcție de gusturi si preferințe, tot salată orientală se numește și dacă are castraveti murați, legume proaspete, fasole verde sau gogoșari.
Ca “topping” se pot folosi bucățele de costiță prajită, șuncă, felii de cârnați/cremvurști, ton la conservă sau somon afumat. Si dressing-ul poate varia, de la clasica vinegretă cu ulei și oțet, la sos de iaurt, maioneză, pesto, remoulade…
Indiferent de combinații, salata de cartofi e hrănitoare și pentru noi și pentru bacteriile benefice din intestin - amidonul răcit și recristalizat din cartofi are efect prebiotic, este substrat hrănitor pentru microbiotă!
Cartoful este un aliment practic si accesibil, bogat în amidon (aprox.17%) și sărac în grăsimi. Ușor de digerat si de preparat, cartoful este o alternativă la pâine, cereale, orez, paste făinoase, cu mai puține calorii (65cal/100g) și fară niciun strop de gluten.
Indicele glicemic pentru cartoful fiert este 58, față de 70 pentru pâine, paste și orez. Nu cartoful îngrașă, ci grăsimea cu care îl “îmbogățim” și cantitatea în care îl consumăm.
Puneți cartofi în ciorbe și tocănițe, mâncați salată orientală și piure, iar din când în când câte un cartof prăjit. Pentru că o lingură de ulei are 100 calorii”, a explicat dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina sa de Facebook.
O formă letală de diabet rămâne nediagnosticată. Cine sunt cele mai afectate persoane.
De ce ne e poftă de ceva dulce? Motivul pentru care corpul ne cere ceva bun și dulce.
Aceste alimente te scapă de medicamentele pentru diabet. Au un efect care i-a uimit pe medici. Rezultatele se văd în 3 luni.
Aceasta este cea mai mare greșeală pe care o facem când mâncăm, iar consecințele sunt însemnate.
Diabetul reprezintă un factor de risc major pentru demență. Totul depinde de vârsta la care a fost diagnosticat diabetul.
Medicii, îndemnați să regândească tratamentele pentru diabet. 40% dintre pacienți își pun sănătatea în pericol
Complicația letală a diabetului care acționează când dormi.
Acest obicei extrem de frecvent îți distruge rinichii. Poate duce la efectare renală gravă.
Ai aceste semne pe piele sau gât? Poți avea o boală mortală fără să știi – 100 de milioane de oameni o ignoră zilnic!
De ce îți crește burta după 40 de ani, chiar dacă mănânci sănătos. Nu este vorba de fluctuațiile hormonale.